Hlavní obsah

Na zkoušce v roušce zpívá kapela Wohnout a kamarádi z hudební branže

Právo, jaš, kul

Pražská skupina Wohnout vydává písničku a klip Jsme na zkoušce v roušce. Skladba vznikla v době karantény bez zkoušení, jen přes internet. Jako hosty si tentokrát Wohnout přizval Terezii Kovalovou, Daru Rolins, Oto Klempíře, Vaška Bláhu z Divokýho Billa, Márdiho z Vypsané Fixy, Kubu Rybu z Rybiček 48, Pokáče a Dr Štefánika z Horkýže Slíže.

Klip kapely Wohnout a jejích přátelVideo: archív kapely

 
Článek

„V posledních dnech jsem zažil neobvyklou hudební jízdu. Složili jsme velmi rychle písničku a vyzvali řadu pečlivě vybraných kamarádů, aby se také zúčastnili. A oni se zúčastnili. Všechno se dělalo na dálku, každý svůj part nazpíval doma, telefony, maily, docela to lítalo. Vznikla jistě řada dalších písniček na tohle téma a někteří z toho můžou býti už otrávení. Je to trochu tenký led, pravda, proto jsme to zkusili udělat jinak,“ popisuje vznik singlu Matěj Homola.

Foto: archiv kapely

Juraj Štefánik z kapely Horkýže Slíže.

Písničku smíchal Milan Cimfe ve studiu Sono, producentsky se zapojil Michal Skořepa, který též videoklip sestříhal. „Můj pátý klip s Wohnout, kterého jsem se tentokrát zúčastnil i po stránce hudební, coby producent i host. Natočil jsem pár kytar, klavír, zazpíval... Ta animovaná postava, co je se mnou v záběrech, je Pan Lynx. Ale zatím si nepřál, abych o něm moc mluvil.“

Foto: archiv umělkyně

Terezie Kovalová při natáčení.

Kapela Wohnout vytvořila také tematický hudební playlist pro všechny, kterých se nějakým způsobem dotkla karanténní opatření. Jeho součástí jsou pouze písně, které svým názvem reagují na současnou situaci. Lidé tak mohou slyšet a sdílet optimistické nálady pomocí písně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám