Hlavní obsah

Monkey Business vyměnili funky za rockabilly

Přišli jste o nějaký koncert Monkey Business? Chybí vám jejich vystoupení? Teď si na kapelu můžete zajít do kina. Její členové se stali důležitou složkou možného diváckého hitu, hudebně-taneční komedie Bourák režiséra Ondřeje Trojana. Jen místo funky hrají poněkud jednodušší styl, rockabilly. Film bude mít premiéru 11. června.

O hudbu v Bouráku se stará také Matěj RuppertVideo: Total Helpart/T.H.A.

 
Článek

„Já v hudbě nemám žádný překážky a zábrany, baví mě jakákoli dobrá hudba. Dokonce i v dechovce, v dobrý dechovce, jsem našel zalíbení,“ říká k tomu kapelník Monkey Business Roman Holý.

Za nabídku byl, jak říká velmi rád, protože má „Ondřejovy filmy prostě rád“.

Foto: Total Helpart

Roman Holý, Monkey Business

Písničky a emoční výbuch

Hudební složka filmu jinak vznikala po jednom setkání, na němž si oba muži vyjasnili, co je třeba vytvořit. „Komunikovali jsme s Ondřejem přes mail a telefon, já jsem ty skladby nahrával. Oprášil jsem kytaru a ty písničky jsem i zpíval a některé pak zůstaly ve filmu v nezměněné podobě té první verze, toho emočního výbuchu.“

Trailer filmu Bourák

Podobnou spolupráci si pochvaluje: „Bavilo mě to nevídaně, strašně moc, sedlo nám to a šlo výborně od ruky. Já jsem tuhle nabídku bezvadnou dostal v takovým nelehkým životním období, kdy jsem nebyl moc v pohodě, a práce na Bourákovi mi pomohla dost výrazně tohle období překonat. Celý mě to odneslo na takový ostrov zvláštního klidu a zároveň energie a humoru.“

Ruppert, Graves a Klaus

Jasno měl také v tom, kdo bude songy ve stylu rockabilly zpívat. Vsadil na kamarády, Matěje Rupperta, Tonyu Graves a Terezu Černochovou. Pod dohodě s Ondřejem Trojanem k nim přidal ještě Žofii Dařbujánovou.

A jaká skladba z Bouráka by se mohla stát hitem? Těžko říci, ale režisér si oblíbil tu nazvanou Ashes from Klaus. Její demoverze zněla během obhlídek často v autě. Původ jejího názvu je přitom až krutě úsměvný.

Foto: Bára Lockefeer/T.H.A

V Bourákovi frčí rockabilly

„Já si všechny svoje demosnímky pracovně pojmenovávám podle nějakých situací z toho dne, kdy vznikly, abych se v tom pak vyznal. Třeba když má moje dítě průjem, tak se to jmenuje Průjem 1 a podobně. A v té době jsem se kochal knihou vzpomínek mé oblíbené herečky Květy Fialové, a to je vlastně její nápad. V té knize je pasáž, kde se jí ptají, co by si nejvíc přála ke svým osmdesátým narozeninám, a ona tam říká, že nejvíc by si přála popel z Klause. Tedy Václava Klause. Tak já, abych si to pamatoval, jsem tu skladbu pojmenoval Ashes from Klaus, i když správně by bylo of Klaus, a už to tak zůstalo,” říká Holý.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám