Hlavní obsah

Ministerstvo kultury řeší s rodinou Libuše Šafránkové veřejné rozloučení

Právo, rea

S herečkou Libuší Šafránkovou, která zemřela ve středu, se její rodina naposledy rozloučí s největší pravděpodobností soukromě.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Herecký manželský pár Josef Abrhám a Libuše Šafránková na snímku pořízeném 26. září 2002

Článek

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) řeší v těchto dnech s rodinou termín a místo případného posledního rozloučení pro veřejnost. Kdy a kde se odehraje, by mělo být známo příští týden. Právu to sdělila mluvčí ministra kultury Michaela Lagronová.

V posledních dnech se objevovaly informace o možném pohřbu se státními poctami, ten však rodina zesnulé herečky nechce.

Zemřela Libuše Šafránková

Domácí

Libuše Šafránková odjela v pondělí po oslavě svých 68. narozenin na plánovaný zákrok do nemocnice. „Nikdo netušil, že už se domů nevrátí. Nikdo to nečekal. Vůbec nikdo z nás nebyl připraven, že by mohla takto náhle odejít. Když o tom ale teď tak přemýšlím, tak jsme na to připraveni být mohli. Nikdo si nedokáže představit, co si chudák musela, zvlášť poslední dobou, prožít,“ řekla Blesku její sestra Miroslava Šafránková s tím, že herečka měla obrovskou vůli žít.

Režisér Matěj Mináč: Libuška s Josefem mi změnili život

Kultura

„Asi mi nebudete věřit, ale ani já dodnes nevím, co se stalo. Bylo to tak nečekané. Volala jsem synovcovi, ale on mi také nebyl schopen nic říct. Víte, já si myslím, že to ještě nevědí ani lékaři, že to zkoumají,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám