Hlavní obsah

Kapela Fate Magazine přichází po deseti letech s novým singlem

Právo, jaš, kul

Teplická poprocková kapela Fate Magazine se vrací. Po téměř deseti letech přichází s novým singlem, elánem a hlavně chutí znovu něco tvořit a koncertovat. Písnička se jmenuje Nečekej a je k ní natočený videoklip. Na Novinkách.cz má premiéru.

Kapela Fate Magazine v klipu k písni NečekejVideo: archiv kapely

 
Článek

„Když jsem před deseti lety rozpustil kapelu Fate Magazine, nebylo to proto, že bych nechtěl tvořit muziku. Tragická událost v kapele, se kterou nikdo z nás nepočítal, smrt bubeníka Ladislava Špeciána, mě ale natolik poznamenala, že jsem neviděl smysl v tom dál pokračovat. Začal jsem závodit ve sjezdu na kole, koupil si karavan a cestoval po Evropě. S partou kamarádů jsme uskutečnili expedici do Afriky, kam jsme vezli dětem kola. Tam jsem si uvědomil, jak mají lidé k sobě blízko a umí se smát, i když nemají téměř nic,“ říká k situaci zpěvák kapely David Adámek.

„Došlo mi, že mé opravdové vnitřní naplnění je muzika. Začal jsem intenzivně psát songy a rozhodl se první z nich poslat k lidem. Singl má dvě verze, anglickou a českou, a oba texty pojí naděje, žít tady a teď. Každý se někdy může cítit jako uprchlík, mít pocit, že nic nemá význam. O tom je Nečekej. Co bude dál, nevím, naučil jsem se žít tady a teď,“ dodává Adámek.

Videoklip vznikl k české verzi písně. O střih se postaral Jakub Mahdal. „Klip k písni Nečekej je spíše mým osobním vyjádřením, ve kterém se snažím ukázat, jak důležité je si plnit vlastní sny. Zjistil jsem totiž sám na sobě, že je to jedna z nejdůležitějších věcí v životě. Každý máme svá přání a touhy, jen na ně občas zapomínáme pod tlakem dnešní doby. To opravdové leží uvnitř každého z nás, jde o to jen vyslyšet to volání,“ dodal zpěvák.

Kapela se chystá na koncertní pódia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám