Hlavní obsah

Favority na roli Bonda jsou Sam Heughan a James Norton

Právo, Jaroslav Špulák

Debata o tom, kdo nahradí Daniela Craiga ve filmové roli Jamese Bonda, stále pokračuje. V posledních dnech v ní vycházejí jako favorité Sam Heughan a James Norton.

Foto: ČTK/AP

Sam Heughan zaujal rozhlasové posluchače.

Článek

Skotský herec Heughan, hvězda seriálu Cizinka, zvítězil u fanoušků Jamese Bonda z celého světa v anketě Radia Times. Od těch, kteří v anketě hlasovali, dostal třicet procent hlasů.

Britský herec James Norton, jenž se loni objevil ve filmu Pan Jones polské režisérky Agnieszky Hollandové, je nejvážnějším kandidátem na roli agenta 007 podle britských bookmakerů. Průměrný kurz na to, že roli Bonda získá, se u sázkových kanceláří pohybuje od 2,5:1 do 3:1. Znamená to, že za každých vsazených deset liber bude možné u britských sázkových kanceláří vyhrát 25–30 liber.

Podle portálu Oddschecker, který porovnává nabídky mnoha sázkových kanceláří, jsou šance Nortona o polovinu vyšší než šance Sama Heughana. Dalšími silnými kandidáty jsou podle uvedeného serveru Tom Hiddleston, Tom Hardy, Michael Fassbender, Richard Madden a Cillian Murphy. Na seznamu figuruje i Idris Elba, což znamená, že sázkové kanceláře nevylučují možnost, že poprvé v historii bude hrát Bonda herec tmavé barvy pleti.

Foto: ČTK/AP

James Norton vede u bookmakerů.

Přestože producenti populární filmové série Barbara Broccoli a Michael G. Wilson kategoricky popírají zvěsti o tom, že by nový Bond mohl být ženou, bookmakeři zvažují i tuto možnost. Mezi herečky, o kterých si myslí, že by mohly hrát agenta 007, jsou Loshana Lynchová, Megan Foxová, Gal Gadotová, Margot Robbieová, Zoe Saldanová, Kristen Stewartová, Emily Bluntová, a dokonce indická herečka Priyanka Chopra.

Premiéra posledního filmu Není čas zemřít byla odložena do listopadu tohoto roku. Hlavní roli agenta 007 ve snímku režiséra Caryho Fukunagy ztvárnil britský herec Daniel Craig. Jeho úhlavního nepřítele si zahrál americký herec Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám