Hlavní obsah

Elton vydá krabici plnou pokladů. Obsahuje víc než stovku nahrávek

Novinky, Stanislav Dvořák

Na celkem osm CD se vejde Elton: Jewel Box, krabice hitů a rarit, kterou vrhne Elton John v listopadu na předvánoční trh. K dispozici bude i verze na vinylech.

Foto: Profimedia.cz

Elton John

Článek

K hlavním hitům Elton John osobně vybral mnoho rarit a demo nahrávek, mezi nimi třeba i stařičkou nevydanou Sing Me No Sad Songs, která pochází z roku 1969.

„Hrabat se ve všech obdobích mé kariéry kvůli Jewel Boxu byla absolutní radost. Když jsem znovu slyšel všechny tyhle ztracené tracky, jen těžko chápu, jak plodní jsme byli s Berniem (Taupinem) během těch raných let. Ty songy z nás prostě prýštily a kapela byla ve studiu neuvěřitelná,“ uvedl Elton John.

„Jako oddaného sběratele desek mě tenhle projekt fakt bavil, jsem absolutně spokojený s úrovní, s jakou je zpracován tenhle pečlivě vybíraný a s láskou vyrobený set. Jsem si jistý, že si to fanoušci užijou stejně jako já.“

Poslední dny Johna Lennona. Nový film bude v prosinci

Film

Čtyři části Elton: Jewel Boxu se jmenují Deep Cuts, Rarities, B-Sides 1976-2005 a This Is Me… Pro skalní fandy budou samozřemě nejzajímavější rarity. Nejstarší materiál pochází dokonce z roku 1965, kdy Eltona skoro nikdo neznal. Tehdy ještě existovala jeho kapela Bluesology. K nejstarším věcem, které napsal s Taupinem, patří Regimental Sgt. Zippo a Bonnie’s Gone Away.

Elton John letos zrušil velkou šňůru Farewell Yellow Brick Road kvůli pandemii, ale pořád počítá s tím, že turné obnoví. Má se tak stát v lednu 2021 v novozélandském Aucklandu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám