Hlavní obsah

Dobrý proti severáku aneb Co může způsobit omyl

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno se může stát, když omylem pošleme mail na cizí adresu? Je pravda, že většinou skončí v nevyžádané poště nebo v koši. Jen ve výjimečných případech na něj dostaneme odpověď. Co všechno se pak může stát?

Foto: Host, Novinky

Obal knihy

Článek

O tom je kniha rakouského spisovatele Daniela Glauttauera Dobrý proti severáku. Ještě po dobu čtrnácti dní si ji také můžete poslechnout na Dvojce Českého rozhlasu v podání Jany Štvrtecké, Martina Slámy a Jiřího Valůška.

Celý děj se odehrává formou mailů mezi Emmi Rothnerovou a Leem Leikem. Na začátku jejich korespondence stál mail, kterým se Emmi snažila zrušit předplatné časopisu Like. Jenže udělala překlep, a tak její mail do své pošty dostane Leo Leike.

Ten nejdříve nereaguje, a tak mu Emmi dál posílá své požadavky na zrušení předplatného. Když ji Leo po čase upozorní na její omyl, začne se mezi nimi rozvíjet nezvyklá korespondence. Neznají se, neviděli se, přesto o sobě vědí díky ní hodně. Nezvyklé sblížení časem začne zasahovat do jejich životů. A tak se stále častěji zaobírají otázkou, jaké by to bylo, kdyby se setkali?

Kniha Dobrý proti severáku byla v roce 2006 nominována na Německou knižní cenu. Práva na ni byla prodána do třiatřiceti zemí včetně USA, Brazílie, Číny, Španělska, Francie či Ruska. Na přání čtenářů vyšlo pokračování Každá sedmá vlna.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám