Hlavní obsah

Dlouhý, Široký a Spálený i tři gramy děda Vševěda. Fast Food Orchestra vydávají nový klip

Právo, jaš, kul

Skupina Fast Food Orchestra vydala druhou ukázku z nového alba. V písni Z pohádky do pohádky s nadsázkou přiřadila k různým pohádkovým postavám drogovou tematiku. Text reggae písničky vznikl na cestách po koncertech v dodávce a skladba je opatřena videoklipem, ve kterém účinkují pouze emotikony.

Klip Fast Food Orchestra k písni Z pohádky do pohádkyVideo: archiv kapely

 
Článek

Podle členů Fast Food Orchestra je píseň nadsázkou a spíše vtipnou záležitostí. Hudebně jde však o návrat ke kořenům uskupení, které patří mezi zakladatele stylu ska a reggae u nás.

„Nápad na text vznikl cestou na koncert v dodávce. S oblibou říkám, že když se do ní nastoupí, IQ klesá. Panovala taková ta klasická veselá nálada, kdy jsme jednotlivým pohádkovým bytostem přiřazovali souvislost s nějakou návykovou látkou,“ říká Filip Vondrášek alias Fido, skladatel, zpěvák a trombonista kapely.

„Autory textu jsme tak trochu všichni, jelikož každý z nás, včetně zvukaře a tour manažera, má v textu minimálně jednu svou postavu. Myslím, že kromě legrace a nadsázky žádné tajemství ani návody neskrývá. I když je fakt, že by se to možná nabízelo. Je to zkrátka humor, místy možná trochu přes čáru, ale náš,“ dodává.

Skupina nedávno vydala první singl, titulní píseň nového alba Vezmu tě s sebou. Ta svým country nádechem tak trochu žánrově vybočuje ze standardu formace. Nové album spatří světlo světa na začátku prosince 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám