Hlavní obsah

Zardousil partnerku před malou dcerou. Dostal 10 let a musí zaplatit dva miliony

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pzeň

Povalil ji na postel, chytil za krk a rdousil tak dlouho, dokud nezemřela. Tak podle čtvrtečního rozsudku Krajského soudu v Plzni letos v březnu sprovodil ze světa svoji partnerku J. R. (30) z Chebu. Za vraždu půjde na deset let do věznice s ostrahou. Navíc musí zaplatit půldruhého milionu jako nemajetkovou újmu jejich společné dceři (4), která byla přímým svědkem dramatické scény.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Další půlmilion pak má odsouzený zaplatit matce oběti. Verdikt je pravomocný.

„K činu se doznal a proti rozsudku se neodvolal,“ řekl Právu státní zástupce Roman Šustáček.

Podle obžaloby napadl R. 24letou ženu po předchozí rozepři, kterou vygradoval nefunkční a problematický vztah partnerské dvojice. Muž tehdy přišel domů opilý. Když ho družka vyhnala z ložnice spát do obýváku, povalil ji na postel a oběma rukama ji začal rdousit. Poté, co přestala dýchat, zavolal na tísňovou linku záchranné služby a poté se ženu podle instrukcí dispečera snažil oživit do příjezdu zdravotnické posádky.

Před zraky syna zastřelil družku, soud mu potvrdil 16 let

Krimi

Před soudem R. řekl, že si podrobnosti nepamatuje. Vybavil si prý jen pláč dcery. „Lituji toho, co se stalo. Bohužel už to nejde vrátit,“ prohlásil obžalovaný.

Podle znalců nešlo o plánovaný a předem promyšlený čin. „Jeho jednání bylo impulzivní, neplánovanou reakcí, která vyústila z dlouhodobé frustrace způsobené nefunkčním a problematickým vztahem s obětí. Svoji roli sehrál i vypitý alkohol, po kterém se obžalovaný už nedokázal tolik kontrolovat,“ konstatovali znalci.

Za vraždu servírky v Humpolci výjimečný trest. Pachatel si odsedí téměř 30 let

Krimi

R. má v trestním rejstříku dva záznamy z minulosti, kdy se jednalo o bagatelní trestnou činnost. Do svého zadržení řádně pracoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám