Hlavní obsah

Za brutální vraždu tříleté dcery potvrdil soud matce 19,5 roku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Devatenáct a půl roku si definitivně odsedí za mřížemi třiadvacetiletá žena, která loni v srpnu v Přerově pod vlivem pervitinu brutálně zavraždila tříletou dceru. Rozhodl o tom v úterý Vrchní soud v Olomouci, když potvrdil verdikt senátu olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě z letošního 31. srpna.

Soud s matkou obžalovanou z brutální vraždy malé dcery.Video: Petr Marek, Právo

 
Článek

Proti tomu se obžalovaná odvolala, přičemž požadovala vrácení věci krajskému soudu za účelem doplnění dokazování. Odvolal se i žalobce, který požadoval vyšší trest. Za vraždu spáchanou zvláště surovým a také trýznivým způsobem ženě hrozilo až 20 let nebo výjimečný trest.

Brutálně zavraždila novorozence o madlo dveří, soud jí snížil trest

Krimi

„Námitky obhajoby týkající se možné nepříčetnosti obžalované jsou nedůvodné. Vyplývá to ze způsobu provedení činu, z chování ženy po něm i ze znaleckých posudků. Stejně tak neobstojí tvrzení, že nebylo prokázáno, že vraždila právě obžalovaná. Usvědčuje ji například krev na rukou, což odpovídá bití dítěte pěstmi a také DNA pod jejími nehty. Proto jsme její odvolání zamítli,“ vysvětlil Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Stejně tak dopadlo odvolání státního zástupce, který požadoval výjimečný pětadvacetiletý trest. „Nebyly pro jeho uložení splněny zákonné podmínky,“ dodal mluvčí.

Byla pod vlivem drog

Tragédie se stala loni 14. srpna v jednom z přerovských bytů. Dítě podle obžaloby žena bila, rdousila i bodala po předchozím požití pervitinu. Zasypala ho mimo jiné údery pěstí, mlátila ho také tupým předmětem do obličeje a hlavy, škrtila elektrickým kabelem a nejméně šestnáctkrát ho bodla nůžkami do krku. Dívenka podle znalců musela zažívat enormní fyzické i psychické utrpění. Život by ji nezachránila ani okamžitá lékařská pomoc.

Vražda, znásilnění vlastní matky. Bývalý policista u soudu všechno odmítl

Krimi

Pátrání po dívence se rozjelo poté, co policisté její zmatenou matku zadrželi na půdě sousedního domu, po kterém pobíhala ve spodním prádle a poté ji odvezli do psychiatrické léčebny v Kroměříži. Tělíčko nalezli v pračce mezi tričky.

Žena, která drogy brala od 15 do 20 let a poté znovu půl roku před hrůzným činem, se nikdy nepřiznala. Ve své obhajobě argumentovala tím, že poslední, co si v inkriminovaný den pamatuje, jsou zvláštní stavy, co začala pociťovat nad ránem, když jí bývalý přítel, s nímž trávila večer a jenž u soudu vystupoval jako svědek, nitrožilně aplikoval pervitin. Tvrdila, že byla mimo, dostala strach, že na ni sáhla nějaká chlupatá ruka. Myslela prý, že to byl satan.

Reklama

Výběr článků

Načítám