Hlavní obsah

Za pobodání partnera půjde žena na 8,5 roku do vězení. Naběhl mi na nůž, hájila se

– Plzeň
Právo, pab

Když svému partnerovi vytahovala z břicha nůž, kterým ho předtím bodla, řekla mu, že to bylo naposledy, co ji zmlátil. Za pokus o vraždu půjde Adriana Šotíková (49) na 8,5 roku do vězení. V úterý ji tam poslal Krajský soud v Plzni. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo letos v lednu v plzeňské ubytovně v Borské ulici. Šotíková tam tehdy se svým o osmnáct let mladším partnerem Lukášem popíjela alkohol. Podle spisu se nejprve pohádali, pak dal muž ženě dvě facky, načež obžalovaná vzala kuchyňský nůž a bodla ho do břicha. Těžce zraněného muže lékaři zachránili na poslední chvíli.

Chtěl oloupit pošťáka, napadl ho i jeho přítelkyni sekyrou. Soud mu potvrdil 24 let

Krimi

„Využila situace, kdy poškozený v důsledku silné opilosti upadl na podlahu pokoje a nebyl schopen se bránit. Vzala nůž a z bezprostřední blízkosti ho bodla do břicha. Když nůž vytahovala, řekla mu, že je to naposledy, co ji praštil,“ stojí v obžalobě.

Za vraždu expřítelkyně a pokus o vraždu jejího přítele dostal muž 15 let vězení

Krimi

Šotíková se u soudu hájila, že šlo o nešťastnou náhodu. Tvrdila, že muž si na nůž sám naběhl. To také poškozený potvrdil v přípravném řízení, ale u soudu odmítl vypovídat.

„Obhajobu o nešťastné náhodě jsme odmítli. Znalec potvrdil, že tak jak byla vedena bodná rána, to neodpovídá verzi o naběhnutí na nůž,“ konstatovala předsedkyně senátu Helena Przybylová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám