Hlavní obsah

Za brutální ubodání ostravské barmanky dostal muž téměř 16 let vězení

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Trestem v délce trvání patnácti let a devíti měsíců potrestal v pátek Krajský soud v Ostravě třiatřicetiletého Ladislava Kandráče za brutální loupežnou vraždu servírky, která se stala den před loňskými Vánocemi v Ostravě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ladislav Kandráč u ostravského soudu

Článek

Muž po celou dobu vyšetřování vraždu popíral. K doznání se rozhodl až u soudu. Podle znaleckého posudku zasadil ženě loni 23. prosince v herně U Lišáka v ostravské čtvrti Hrušov 46 ran nožem. Mrtvou ženu našli až ráno, Kandráče pak zadrželi za dva dny.

Několikrát souzený otec osmi dětí, který má na krku 21 exekucí, si z baru odnesl mobilní telefon a 40 tisíc v hotovosti.

Nikdy si to neodpustím, řekl k vraždě servírky obžalovaný otec osmi dětí

Krimi

Obžalovaný se během hlavního líčení několikrát rozplakal a snažil se vyjadřovat lítost. „Lituju toho, co jsem udělal. Budu si to do smrti vyčítat,“ řekl Kandráč.

Ve své výpovědi se k ubodání ženy přiznal, ale řekl, že na samotný průběh útoku si nepamatuje. Popřel také, že by bar prohledával a odcizil z něj peníze, které patřily jak barmance, tak i provozovateli podniku. Na základě pořízených důkazů ale bylo jeho tvrzení jednoznačně vyvráceno.

Muži polehčovalo i to, že ačkoliv byl v minulosti několikrát trestán, nikdy to nebylo za násilnou trestnou činnost. Muži ale přitížilo to, že vraždil nejspíš proto, aby proti němu barmanka nemohla svědčit.

„Obžalovaný v podstatě neuvedl žádný důvod, proč ženu zavraždil,“ řekl státní zástupce s tím, že motivem ale evidentně bylo zbavit se nepohodlného svědka, takže není namístě vyměřit trest na dolní hranici trestní sazby.

Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné odvolání k Vrchnímu soudu v Olomouci. Ve své závěrečné řeči totiž žádal přísnější trest blížící se polovině trestní sazby, tedy alespoň sedmnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám