Hlavní obsah

Vzala si k sobě bývalého manžela, ten ji chtěl hodit přes zábradlí. Dostal 5,5 roku

Právo, Petr Kozelka
Brno

Jen na málokterou situaci by rčení pro dobrotu na žebrotu bylo tak příhodné, jako na případ z Brna, kde si žena vzala k sobě do bytu bývalého manžela, aby mu pomohla při rekonvalescenci. Jenže exmanžel, jen co se rozkoukal, začal bývalou manželku týrat. A protože byl už v podmínce za předchozí týrání své matky, poslal ho brněnský soud na 5,5 roku do vězení.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bývalý manžel se skutečně v bytě u své někdejší ženy dlouho nerozhlížel. Takřka hned poté, co se nastěhoval, začal ženu podle obžaloby vulgárně urážet a brzy přešel i k fyzickému násilí. Nadávky a bití doprovázely údery hlavou o zeď a vše po několika měsících vyvrcholilo tím, že se pokusil přehodit ženu přes zábradlí na pavlači.

Ze setkání na privátu byla láska. Teď soudí muže za brutální napadení

Krimi

Brněnský městský soud ocenil mužovo počínání 5,5 roky vězení, tomu se to ale nelíbilo a podal odvolání. „Soud nerealizoval všechny jím navržené důkazy, nevyslechl sousedku ani nevlastní dceru. Soud také použil procesně nepoužitelné důkazy. Navrhujeme rozsudek zrušit a zprostit obžaloby,“ prohlásila před odvolacím senátem brněnského krajského soudu mužova obhájkyně. „Soud nepřihlédl k mému zdravotnímu stavu. Byl jsem po mrtvici, byl jsem psychicky na dně,“ stěžoval si obžalovaný.

18, 10, 9 a 6 let. Soud tvrdě ztrestal brutální napadení v Brně, oběť je na vozíku

Krimi

Senát v čele s Vlastimírem Čechem ale neměl pro jeho stesky pochopení. „Nezjistili jsme žádnou procesní vadu a nijak nevadí, že nebyli vyslechnuti jím navrhovaní svědci. To není povinnost soudu, provádět další a další důkazy. Navíc jeho návrh na výslech nevlastní dcery nás zarazil, sám o ní totiž prohlásil, že ho nenávidí,“ podivil se Čech.

„Soud vyšel z výpovědi poškozené, která nebyla osamocená, potvrdili ji svědci i znalci. Obžalovaný byl už v podmínce za podobný trestný čin a dopustil se ho znovu po předchozím varování v podobě podmíněného trestu. Takže pokud soud uložil trest 5,5 roku, tak nám se to jeví jako přiměřené, nebo i spíše mírnější,“ dodal soudce Čech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám