Hlavní obsah

Vloupání do domů v okolí Prahy ubylo. Gang neexistoval, zopakovala policie

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný gang, který by vykrádal domy v okolí Prahy, neexistoval, zopakovala v pátek středočeská policie. Žaloby na jednotlivé podezřelé by měly padnout v nejbližší době. Kauza vykradených domů především na jihu Prahy se řešila v prvním čtvrtletí loňského roku. Celkem vyšetřovatelé řešili v kraji 639 případů vloupání do rodinných domů, což je pokles o pětinu.

Gang zlodějů JeseniceVideo: Novinky

 
Článek

Nejvíc vloupání opět bylo v okolí Prahy, zvláště na jih a jihovýchod od hlavního města v oblasti kolem Jesenice. Jen v této oblasti lidé nahlásili v roce 2019 celkem 172 případů, v roce 2020 to bylo 98 případů. Celkem v kraji to byl meziroční pokles o pětinu.

Žádný gang zlodějů u Prahy zřejmě nebyl, policie teď zadržela dva Ukrajince

Krimi

„Je to pochopitelné, protože lidé jsou v souvislosti s epidemií více doma. Krádeže se ale víc přesouvají do rozestavěných a zatím neobydlených rodinných domů. Některé už jsou zařízené, ale lidé se do nich ještě nenastěhovali. Platí to hlavně pro oblasti v okolí Prahy a také například Kladna. Krást se nepřestává,“ komentoval situaci ředitel středočeské policie Václav Kučera, podle něhož jsou některé vyřešené loňské případy ve fázi před podáním obžaloby a pachatelé jsou ve vazbě.

Policie zadržela několik lidí podezřelých z vloupání v okolí Prahy

Krimi

Jak se podle Kučery nakonec ukázalo, nejednalo se o organizované skupiny pachatelů, ale o jednotlivce nebo dvojice. „Ačkoli to chvíli vypadalo na organizovanou skupinu, nakonec se to nepotvrdilo. Způsoby vloupání bývají hodně podobné,“ dodal Kučera.

Pokud byly vykradeny tři domky v jednom satelitu, tak se podle něj ještě nedá mluvit o sérii vloupání.

Reklama

Výběr článků

Načítám