Hlavní obsah

V Ostravě někdo rozhazuje buřty s rybářskými háčky, pár psů to už odneslo

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Případ mimořádného hyenismu prověřuje policie v Petřkovicích, okrajové části Ostravy. Neznámý pachatel nastražil na zahradách chovatelů psů uzeninu, do které byly zapíchnuté rybářské háčky. Dva psi už skončili v péči veterinářů, radnice a policie společně prosí všechny chovatele o obezřetnost.

Foto: Policie ČR

V uzenině na zahradách v Petřkovicích se našly rybářské háčky, dva psi už skončili v péči veterinářů.

Článek

„Včera na radnici přišla paní a řekla mi o dvou případech s tím, že je nahlásila i na policii,“ řekl Právu tajemník petřkovické radnice Karel Gattnar.

Policie potvrdila, že již zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. „V současné době pátráme po neznámém pachateli, který na oplocené pozemky vhazuje uzeninu, do které jsou úmyslně vloženy rybářské háčky. Zatím bylo zjištěno, že u dvou psů taková návnada způsobila zranění, která si vyžádala vyšetření u veterináře. Jeden z pejsků musel dokonce podstoupit operaci. V současné době jsou oba pejsci živí,“ konstatovala mluvčí policie Eva Michalíková.

Travič na Orlickoústecku používá nervově paralytický jed. Zvířata jsou bez šance

Krimi

Tajemník radnice doplnil, že v jednom případě šlo o psa menšího plemene, druhý pes byl větší. Takový způsob nástrahy přitom může ohrozit život psa bez ohledu na jeho velikost, protože silně aromatickou uzeninu dokáže pes zhltnout najednou.

Tajemník: Je to hyenismus

„To, co se stalo, je samozřejmě hyenismus, co vám na to mám říct! Nikdo přece nemá tak vycvičeného psa, aby nesežral kus uzeniny, který najde na zahradě. Je to hrozné – pustíte si psa na zahradu, aby se vyčural, a hned se může stát tragédie. Snad budou lidé všímaví a nic takového se už nestane,“ dodal Gattnar, který ocenil přístup chovatelky, jež okamžitě zburcovala radnici a policii, aby mohlo být zavčasu vydáno varování.

Na Klatovsku zřejmě někdo otrávil čtyři orly mořské

Krimi

„Jedná se o skutečně hyenismus, který společně musíme zastavit. Proto se obracíme na veřejnost s varováním a prosbou: Buďte obezřetní, hlídejte své domácí mazlíčky, co na pozemcích snědí. V případě jakéhokoliv poznatku či informace, která by mohla vést k možnému pachateli, volejte linku 158, případně telefonní číslo 724 306 165. Každá informace může přispět k objasnění tohoto případu,“ nabádá mluvčí policie Michalíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám