Hlavní obsah

Soud potrestal bachaře za útoky na zábavách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové v pondělí potrestal Tomáše Zechovského a Jana Rumpelu za rvačky na zábavách podmínečnými tresty. Zechovský, který je příslušníkem Vězeňské služby ČR a do vyřešení případů je postaven mimo službu, dostal tři roky vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky, Rumpela tři roky s odkladem na dva roky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba muže soud potrestal za pokusy o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, Zechovského také za ublížení na zdraví. Rozsudek není pravomocný, strany si nechaly lhůty na odvolání.

Podle spisu má Zechovský na svědomí dva útoky, přičemž Rumpela se na jednom z nich spolupodílel. Původně oběma obžalovaným hrozilo pět až 12 let vězení, po zmírnění právní kvalifikace tři až deset let vězení. Státní zástupce navrhoval pro oba obžalované podmíněné tresty.

Za sex s budoucí nevěstou bachař do vězení nepůjde, potvrdil vrchní soud

Krimi

Obžaloba viní Zechovského z toho, že 1. ledna 2018 nad ránem před barem v Novém Bydžově na Královéhradecku zbil podnapilého muže. Podle spisu na něj zaútočil „bez závažného důvodu a bez předchozího varování, vědom si své fyzické převahy a znalosti bojových umění.” Napadený muž utrpěl zranění a tři týdny byl v pracovní neschopnosti.

„Neměl v úmyslu způsobit těžkou újmu na zdraví. Hodnotíme to jako prosté ublížení na zdraví, nikoli jako těžké," řekl v odůvodnění předseda senátu Luboš Sovák.

Inspekce viní bachaře, že si přivydělával po barech kokainem

Krimi

Druhý incident se stal 12. srpna 2018 nad ránem na taneční zábavě v obci Prasek na Královéhradecku. V tomto případě figurují oba obžalovaní. Podle spisu surově zbili muže, který se krátce před tím dostal do konfliktu s Rumpelou. Obžaloba viní Zechovského, že několikrát udeřil pěstí poškozeného, kterého Rumpela držel, do hrudníku a hlavy. Poté, co poškozený spadl na zem, jej obžalovaní kopali do hlavy i trupu. Také druhý napadený muž utrpěl zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám