Hlavní obsah

Skvělý učitel, učni mu přitom dělali naschvály, vzpomíná bývalý student na muže zabitého mačetou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako na vstřícného učitele zapáleného do oboru elektromechaniky, který si nikdy na nikoho nezasedl, vzpomíná jeden z bývalých studentů na muže, kterého v Praze ve čtvrtek podle policie usmrtil mačetou učeň. Pedagoga, se kterým v učebnách strávil tři roky, si podle něj ostatní studenti často dobírali a dělali mu naschvály.

Zadržení studenta podezřelého z útoku mačetouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Učíme se o elektřině, a ta může zabíjet,“ znělo podle 19letého Lukáše Kašného heslo jeho oblíbeného učitele. Nebyl podle něj přísný, ale zapálený do oboru, o kterém dokonce napsal učebnici.

„Chtěl pro nás to nejlepší,“ sdělil Novinkám student, který od loňska již na škole není a živí se jako elektrikář.

Policie ukázala záběry ze zadržení učně podezřelého ze zabití učitele mačetou

Krimi

Násilný čin, který skončil učitelovou smrtí, se stal ve čtvrtek na Středním odborném učilišti v Ohradní ulici v Praze 4. Policie později zadržela žáka, který je ze smrtelného útoku podezřelý. Podle vyšetřovatelů incidentu předcházel učňův konflikt s učitelem, hovořilo se o studijním neúspěchu. Vyšetřovatelé zatím konkrétní nebyli.

Pátrací akce u osady JarovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Zavražděný učitel byl podle Kašného obětí nevybíravého chování studentů. Pedagoga si například různě potají fotili při výuce ve chvílích, kdy se třeba zahleděl z okna nebo chvíli přemýšlel. Někteří z toho měli legraci a snímky pak sdíleli ve skupinách na sociálních sítích.

Útočník zabil mačetou učitele ve škole v Praze, policie zadržela učně

Krimi

Nezůstalo ale jen u focení. „Dávali mu vyždímanou houbu na židli. To už mi došla trpělivost a uklidil jsem to,“ zmínil student.

Když se dozvěděl o tragédii na své bývalé škole, nechápal, kdo by mohl být obětí takového činu a kvůli čemu.

Učeň podezřelý z vraždy je podle informací z jeho okolí ze 3. ročníku a dost možná se i potkali, osobně si ho ale nevybavuje.

Neznámý pachatel zaútočil ve škole.Video: Aktu.cz

„Nikdy si na nikoho nezasedl, byl vstřícný a vždycky se snažil vysvětlit látku, jak jen to šlo. Vůbec nechápu, co mohlo vést k takovému činu,“ uvedl o učiteli student.

Žáky podle něj nepotápěl, ale naopak se jim snažil u zkoušek pomoci, aby v případě, když neznali hned odpověď, se k ní vlastní cestou dobrali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám