Hlavní obsah

Skvělý učitel, učni mu přitom dělali naschvály, vzpomíná bývalý student na muže zabitého mačetou

Praha

Jako na vstřícného učitele zapáleného do oboru elektromechaniky, který si nikdy na nikoho nezasedl, vzpomíná jeden z bývalých studentů na muže, kterého v Praze ve čtvrtek podle policie usmrtil mačetou učeň. Pedagoga, se kterým v učebnách strávil tři roky, si podle něj ostatní studenti často dobírali a dělali mu naschvály.

Zadržení studenta podezřelého z útoku mačetouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Učíme se o elektřině, a ta může zabíjet,“ znělo podle 19letého Lukáše Kašného heslo jeho oblíbeného učitele. Nebyl podle něj přísný, ale zapálený do oboru, o kterém dokonce napsal učebnici.

„Chtěl pro nás to nejlepší,“ sdělil Novinkám student, který od loňska již na škole není a živí se jako elektrikář.

Policie ukázala záběry ze zadržení učně podezřelého ze zabití učitele mačetou

Krimi

Násilný čin, který skončil učitelovou smrtí, se stal ve čtvrtek na Středním odborném učilišti v Ohradní ulici v Praze 4. Policie později zadržela žáka, který je ze smrtelného útoku podezřelý. Podle vyšetřovatelů incidentu předcházel učňův konflikt s učitelem, hovořilo se o studijním neúspěchu. Vyšetřovatelé zatím konkrétní nebyli.

Pátrací akce u osady JarovVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Zavražděný učitel byl podle Kašného obětí nevybíravého chování studentů. Pedagoga si například různě potají fotili při výuce ve chvílích, kdy se třeba zahleděl z okna nebo chvíli přemýšlel. Někteří z toho měli legraci a snímky pak sdíleli ve skupinách na sociálních sítích.

Útočník zabil mačetou učitele ve škole v Praze, policie zadržela učně

Krimi

Nezůstalo ale jen u focení. „Dávali mu vyždímanou houbu na židli. To už mi došla trpělivost a uklidil jsem to,“ zmínil student.

Když se dozvěděl o tragédii na své bývalé škole, nechápal, kdo by mohl být obětí takového činu a kvůli čemu.

Učeň podezřelý z vraždy je podle informací z jeho okolí ze 3. ročníku a dost možná se i potkali, osobně si ho ale nevybavuje.

Neznámý pachatel zaútočil ve škole.Video: Aktu.cz

„Nikdy si na nikoho nezasedl, byl vstřícný a vždycky se snažil vysvětlit látku, jak jen to šlo. Vůbec nechápu, co mohlo vést k takovému činu,“ uvedl o učiteli student.

Žáky podle něj nepotápěl, ale naopak se jim snažil u zkoušek pomoci, aby v případě, když neznali hned odpověď, se k ní vlastní cestou dobrali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám