Hlavní obsah

Šel na soka s tyčí, skončil posekaný mačetou

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábřeh

Mačetou zaútočil podle kriminalistů 45letý muž v domě u Zábřehu na Šumpersku na svého o dva roky mladšího známého. Nebezpečnou zbraní mu téměř amputoval prst na ruce a způsobil také vážné poranění hlavy.

Foto: Policie ČR

Muž útočil na Šumpersku mačetou

Článek

Sousedé poskytli zraněnému první pomoc a přivolali zdravotníky, kteří muže odvezli do nemocnice. Útočníka policisté na místě zadrželi. Za těžké ublížení na zdraví mu hrozí až deset let za mřížemi.

Konflikt se stal v sobotu na chodbě panelového domu. „Poškozený se snažil dobouchat na byt svého známého, u něhož byla v té době na návštěvě jeho přítelkyně. Motivem byla pravděpodobně žárlivost,” řekla ve středu Právu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Útočníci s mačetami zahnali v Kladně ženu do bytu

Krimi

„S sebou si měl kvůli obavě z možného incidentu přinést železnou tyč. Sám však během okamžiku, hned poté, co jeho známý otevřel dveře svého bytu, čelil brutálnímu útoku,“ upřesnila mluvčí.

„Oba účastníci před incidentem popíjeli, naměřili jsme jim přes dvě promile alkoholu v dechu,“ dodala Vybíhalová. Okolnosti incidentu policie dále vyšetřuje.

Reklama

Související články

Za vraždu muže mačetou dostal sedm let

Na sedm let do vězení poslal ve čtvrtek Krajský soud v Českých Budějovicích 24letého Lukáše Nováka. Loni v lednu zavraždil mačetou v chatě v Truskovicích...

Výběr článků

Načítám