Hlavní obsah

Škoda po požáru chat Na Tokáni je přes 23 milionů

Novinky, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na více než 23 milionů korun byla předběžně vyčíslena škoda po požáru dvou památkově chráněných loveckých chat Na Tokáni u Rynartic na Děčínsku. Ty zcela shořely v pátek ráno. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je podle policie technická závada, jednoznačně ji ale stanoví až znalecký posudek.

Hasiči bojují s požárem v Českém Švýcarsku Video: čtenář Novinek

 
Článek

„Škoda na požárem zcela zničených nemovitostech byla předběžně vyčíslena na více než 23 milionů korun. Kriminalisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi, jako nejpravděpodobnější se zatím jeví technická závada, nicméně abychom jednoznačně stanovili příčinu požáru, musíme vyčkat na výsledky znaleckých posudků,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Vzhledem k rozsahu požáru policisté provedli ohledání místa až po úplné likvidaci ohně a vychladnutí požářiště o víkendu. „Spolupracovali jsme s vyšetřovateli hasičů, znalci z Technického ústavu požární ochrany, na ohledání se podílel i policista skupiny speciálních kynologických činností se služebním psem vycvičeným na detekci akcelerantů hoření,“ doplnil Vítek.

V Českém Švýcarsku hořely historické chaty

Krimi

Chaty v oblasti zvané Na Tokáni vyhořely do základů, u jedné zbyl jen komín, u druhé část obvodových zdí. Požár ohlásil v pátek ráno revírník, který cestou do práce viděl dým. Hledal původně lesní požár a zjistil, že hoří chaty.

Sruby v alpském stylu pocházejí ze začátku 20. století a jsou zapsanou kulturní památkou. Vznikly jako místo k odpočinku lovců, celkem šest srubů postupně nechal stavět až do 30. let minulého století rod Kinských.

V Českém Švýcarsku shořely historické chatyVideo: Václav Sojka, NP České Švýcarsko

Reklama

Výběr článků

Načítám