Hlavní obsah

Škoda po požáru chat Na Tokáni je přes 23 milionů

Novinky, ape
Aktualizováno

Na více než 23 milionů korun byla předběžně vyčíslena škoda po požáru dvou památkově chráněných loveckých chat Na Tokáni u Rynartic na Děčínsku. Ty zcela shořely v pátek ráno. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je podle policie technická závada, jednoznačně ji ale stanoví až znalecký posudek.

Hasiči bojují s požárem v Českém Švýcarsku Video: čtenář Novinek

 
Článek

„Škoda na požárem zcela zničených nemovitostech byla předběžně vyčíslena na více než 23 milionů korun. Kriminalisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi, jako nejpravděpodobnější se zatím jeví technická závada, nicméně abychom jednoznačně stanovili příčinu požáru, musíme vyčkat na výsledky znaleckých posudků,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Vzhledem k rozsahu požáru policisté provedli ohledání místa až po úplné likvidaci ohně a vychladnutí požářiště o víkendu. „Spolupracovali jsme s vyšetřovateli hasičů, znalci z Technického ústavu požární ochrany, na ohledání se podílel i policista skupiny speciálních kynologických činností se služebním psem vycvičeným na detekci akcelerantů hoření,“ doplnil Vítek.

V Českém Švýcarsku hořely historické chaty

Krimi

Chaty v oblasti zvané Na Tokáni vyhořely do základů, u jedné zbyl jen komín, u druhé část obvodových zdí. Požár ohlásil v pátek ráno revírník, který cestou do práce viděl dým. Hledal původně lesní požár a zjistil, že hoří chaty.

Sruby v alpském stylu pocházejí ze začátku 20. století a jsou zapsanou kulturní památkou. Vznikly jako místo k odpočinku lovců, celkem šest srubů postupně nechal stavět až do 30. let minulého století rod Kinských.

V Českém Švýcarsku shořely historické chatyVideo: Václav Sojka, NP České Švýcarsko

Reklama

Výběr článků

Načítám