Hlavní obsah

Rodina je to nejdůležitější, řekl novinář souzený pro vraždu manželky

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nejdůležitější je rodina, líčil v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové 50letý muž obžalovaný z vraždy manželky. Zbraň si vzal na loňskou schůzku s manželkou a matkou třech svých dětí, kde se měli bavit o podmínkách rozvodu, údajně proto, aby se sám zabil. Prý se obával, že mu vezme syna.

Soud s mužem obžalovaným z vraždy manželkyVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Muž se u soudu k činu přiznal a opakovaně vyjadřoval lítost nad tím, co udělal, i sám nad sebou a nad tím, jak se mu začala hroutit rodina. „Jsem si vědom, že se stala strašná tragédie, protože naše děti ztratily milovanou maminku,“ začal svou výpověď obžalovaný bývalý žurnalista z Rychnova nad Kněžnou.

Líčil, že svou ženu, s níž byli manželé 23 let, ze srdce miloval. Problémy, které s manželkou měli, byly podle něj malicherné, ale vlivem špatné komunikace se postupem času staly nepřekonatelnými.

Nechtěl jsem ublížit, ale za to, co se stalo, ponesu zodpovědnost.
obžalovaný

„Nechtěl jsem ublížit, ale za to, co se stalo, ponesu zodpovědnost. Chtěl bych se všem, kterým jsem ublížil, omluvit,“ vypovídal u soudu. „Vždycky jsem chtěl co největší rodinu, aby si měly děti s kým hrát. V dnešní době je rodina to nejdůležitější,“ pokračoval.

Obžaloba muže viní, že loni 11. července kolem osmé hodiny večer v zadní části restaurace U Zvonu v Rychnově nad Kněžnou zastřelil svou o dva roky mladší manželku ranou do hlavy. Žena i přes neodkladně poskytnutou odbornou lékařskou pomoc o 2,5 hodiny později v nemocnici svému zranění podlehla. V pondělí začalo hlavní líčení.

Žena postřelená v restauraci zemřela, policie podezírá manžela z vraždy

Krimi

„Padl jeden výstřel, zásah byl na horní části čela. Pachatel stál. Nemá žádnou psychickou poruchu. Z přípravného řízení vyplývá, že chtěl manželku donutit, aby se s ním nerozváděla,“ řekl novinářům státní zástupce Milan Vacek.

K svému činu použil obžalovaný legálně drženou zbraň Astra A 100, ráže 9 mm Luger. Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších 13 osob, které okamžitě restauraci opustily. Policii na místo zavolal personál baru. V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor.

Soud bude v úterý pokračovat výpověďmi svědků, ve středu přijdou na řadu soudní znalci. V závěru týdne by mohl padnout rozsudek. Trest se může vyšplhat až na 18 let vězení.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Soud s mužem souzeným pro vraždu manželky začal v pondělí u Krajského soudu v Hradci Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám