Hlavní obsah

Řidiče elektrické tříkolky v pražském tunelu zaskočil mráz, policista ji vytlačil

Novinky, kub
Praha

Svízelnou situaci řešil v úterý večer řidič elektrické tříkolky v Praze, když mu v tunelu vypověděla službu baterie. Důvodem byl zřejmě mráz, do kterého právě muž vyrazil tříkolku vyzkoušet, akumulátorům ale nesvědčí teplotní extrémy. Nakonec pomohla policejní hlídka, která stroj z tunelu vytlačila.

Řidiči elektrické tříkolky došla v tunelu baterka Video: Aktu.cz, Policie ČR

 
Článek

Šofér tříkolky se dostal do problémů kolem 21. hodiny ve Strahovském tunelu. Přivolaná policejní hlídka našla na místě jednomístnou tříkolku, které se vybila baterie.

„Nezbylo nic jiného než zavolat odtahovou službu. Odtah ale odjel s prázdnou neboť 'vozítko' nemělo hák, za který by bylo možné ho natáhnout,” informoval ve středu o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Strážnické kuriozity v Praze: Slon ve špitále i hlasitý sex

Krimi

Řídítek tříkolky se podle mluvčího nakonec chopil jeden z policistů.

„Zatímco tlačil vůz před sebou, druhý kolega jel za ním ve služebním vozidle s rozsvícenými majáky, čímž ho chránil před možnou kolizí,” popsal Rybanský.

Foto: Aktu.cz

Řidiči elektrické tříkolky došla v tunelu baterka

Cesta tunelem byla dlouhá několik set metrů, vybitý stroj pak odstavili na parkovišti ve Střešovicích.

„Po slovech díků od majitele pokračovali hlídkaři v noční službě,” dodal mluvčí.

Kotrmelce v tunelu, nárazy do zdi. Video ukazuje nehody v Blance

Krimi

Řidič reportérovi Aktu.cz, který zásah zaznamenal na místě, vysvětloval, že vyrazil na tříkolce, protože chtěl vyzkoušet, jak bude stroj fungovat v mrazu.

Těmto vozidlům ale nesvědčí teplotní extrémy. Podle informací Českého hydrometeorologického ústavu bylo v Praze v noci na středu zhruba minus devět stupňů.

Co se týče řidiče, podle Rybanského policie nemá podezření, že by porušil předpisy nebo by se dopustil něčeho protizákonného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám