Hlavní obsah

Noční požár kamionu zastavil dopravu na Pražském okruhu

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů likvidovalo v noci na středu požár kamionu v Lochkovském tunelu na Pražském okruhu. Kvůli požáru musel být obousměrně zastaven provoz v tunelu, ráno byl neprůjezdný směr k letišti. Tunel byl plně otevřen až během odpoledne.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár kamionu v Lochkovském tunelu v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Bulharský kamion převážející kiwi začal hořet kolem půlnoci přibližně v polovině Lochkovského tunelu ve směru k letišti. Na místo vyrazilo několik jednotek hasičů a preventivně také záchranná služba.

„Požárem byla zasažena převážně kabina kamionu a událost by měla být bez zranění,” uvedla ještě v průběhu zásahu mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Při požáru rodinného domu v Praze byli zraněni čtyři lidé

Krimi

Hasiči zasahovali v dýchací technice a k likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a zapojili i speciální hasicí zařízení Cobra. Zásah hasičům komplikovala velmi nízká teplota, kvůli které se na povrchu vozovky v tunelu vytvořilo náledí.

Před tunelem se v obou směrech vytvořily kolony kamionů. Původně byl Pražský okruh v místě požáru zavřen kompletně, před třetí hodinou ranní se podařilo směr na D1 zprůjezdnit. Po páté hodině specializovaná firma kamion z tunelu vytáhla a začaly likvidační práce.

Tunel byl plně zprovozněn až kolem třetí hodiny odpoledne. „V zasažené (pravé tunelové troubě) je do 13. února omezena maximální povolená rychlost na 60 km/h,” uvedl odpoledne mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Škoda činí odhadem asi 2,5 milionu korun. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám