Hlavní obsah

Strážnické kuriozity v Praze: Slon ve špitále i hlasitý sex

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští městští strážníci se v právě končícím roce rozhodně nenudili. Kromě běžných událostí museli reagovat i na často bizarní a úsměvné situace či telefonáty na tísňové lince 156. Z cirkusu například utekl slon, další z výjezdů se týkal podivných zvuků, které měl vydávat pes. Nakonec se z toho vyklubal hlasitý sex partnerské dvojice.

Foto: Městská policie hl. m. Prahy

Z facebookového profilu Městské policie Praha

Článek

„Dobrý den, tady v areálu krčské nemocnice pobíhá slon,“ uslyšel letos jeden z dispečerů linky. Pokud si myslel, že jde o hloupý vtip, mýlil se. „Slon po krčské nemocnici opravdu pobíhal. Utekl z nedalekého cirkusu,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Lidé však na linku nevolali jen kvůli ohlášení nějaké události, často si tam i stěžovali, ačkoliv některá oznámení spíše vyvolávala úsměvy. „Dobrý den, jsem krajně nespokojená s tím, jak v kadeřnictví ostříhali mého syna, mohl by sem někdo přijet?“ hlásila onehdy do sluchátka jedna žena. Podle Seifertové hlídka skutečně do kadeřnictví zajela a konstatovala, že chlapec „byl prapodivně ostříhán“, nicméně se tak stalo přesně podle objednávky.

Sestřih kuriozit za dobu existence tunelu Blanka: pes, kočárek i couvání

AutoMoto

„Sousedův pes vydává každý večer opravdu podivné zvuky. Určitě ho tam týrají. Zakročte prosím,“ stěžoval si jeden člověk na nadměrný hluk. Z týraného psa se nakonec vyklubal pár, který jen pojal postelové radovánky hlasitěji.

Zajímavé dotazy a stížnosti však pražská městská policie zaznamenala i na svém facebookovém profilu. Některé z nich zjevně psali vtipálci, jiné ale někdo myslel smrtelně vážně. Do první kategorie spadají například tyto příspěvky: „Dobrý den. Prosím o odtažení klubka kabelu. Parkuje bez povolení.“ Nebo: „Dobrý den, hlaste, prosím, stav pand v centru Prahy. Je dnes bezpečno?“

Čůral do kanálu, spadl mu tam doklad

Do té druhé zase stížnost ochránkyně zvířat: „Proč nikde není vidět, co se stalo s kočkou odvezenou do útulku v Měcholupech? Vy jste ji odvezli na smrt. Proč? Tohle už fakt není možné. Vždyť máte chránit nás bezbranné a naše zvířata. To děláte i s lidmi, když se vám nelíbí? To máte nějaký azyl pro ztracené lidi a tam si doktor vybere, koho nechá žít a koho vymaže?“

Strážníkům se však na profilu jednou dokonce hlásil pohřešovaný muž: „Sice nejsem z Prahy, ale jsem hledaná osoba a chcem nahlásit svoju polohu.“

Zajímavý zážitek zaznamenala na podzim také hlídka městské policie v centru metropole. V sychravém počasí bylo město vylidněno, proto si strážníci nemohli nevšimnout muže stojícího nad kanálem a vykonávajícího právě potřebu. „Zastavili jsme, přistoupili a informovali ho, že i když močí do kanálu, stále porušuje vyhlášku o veřejném pořádku. Mladík byl zaskočen, jako asi každý, koho načapáte s nádobíčkem venku. Zanechal tedy svého protiprávního jednání a pustil se do hledání dokladů,“ popsali strážníci.

Záchrana ježka v kleci, zásah u tlamy dinosaura. Hasiči zveřejnili kuriózní zásahy uplynulého roku

Koktejl

Jenže zmatený muž místo aby předložil občanku hlídce, upustil ji přesně do téhož kanálu, kam před chvílí čůral. „Mladík vytřeštil oči a snažil se víko kanálu nadzvednout. Trvalo pěkných pár vteřin, než si uvědomil, že víko je moc těžké a listí i samotný kanál nejsou mokré jen od deště,“ doplnili strážníci.

Ti nejprve pomohli mladíkovi ušpiněné a zapáchající ruce utřít vlhčenými ubrousky a poté mu dali telefonní číslo na pražské městské služby kvůli vylovení dokladu.

Reklama

Související články

Po dálnici D1 jel několikametrový mamut

Přes tři metry vysoký proutěný mamut byl v pondělí k vidění na dálnici D1. Přemisťoval se totiž z Lhůty u Tymákova do města rekordů a kuriozit Pelhřimova. Tam...

Automobil na dálnici D1 trefila letící lopata

O velkém štěstí může mluvit Slovák, který tento týden projížděl opravovaným úsekem české dálnice D1, když jeho automobil trefila letící lopata. Při kuriózní...

Výběr článků

Načítám