Hlavní obsah

Policie vyšetřuje rasistický článek o požáru bohumínského paneláku

– Praha

Policie vyšetřuje rasistický článek o tragickém požáru v Bohumíně na serveru Vlastenecké noviny. Ten uváděl, že oběti i pachatel byli romského původu, a označoval je za škodnou a parazity.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči při zásahu v Bohumíně

Článek

„Policie už to šetří,” sdělil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).  Policie pak na Twitteru uvedla, že zveřejnění rasistického článku už vyšetřuje.

Dehonestující je už titulek „Jedenáct cikánů mínus. Něco uhořelo a něco vyskákalo z oken”. V podobném duchu se nese i text začínající větou „Požár v panelovém domě v Bohumíně ubral jedenáct kusů cikánů z povrchu zemského.”

Svědek: byt v Bohumíně zapálil otec jedné z obětí, spolu s jeho synem zemřel i jeho vnuk

Krimi

Autor tvrdí, že oběti i údajný pachatel byli Romové. Bohumínský místostarosta Igor Bruzl (ČSSD) přitom ČTK řekl, že nešlo o příslušníky menšin. Při požáru panelového domu v Bohumíně na Karvinsku zemřelo 11 lidí, včetně několika dětí, a dalších deset je zraněných.

Nová verze tragédie v Bohumíně: konflikt na rodinné oslavě

Krimi

„Je to náš dům a naši nájemníci, takže o nich něco víme. Bydleli tam dlouhodobě. Mám informace, že to nejsou sousedské spory, ale vyřizování nějakého spíše rodinného problému. A z drtivé většiny se nebude jednat o žádné etnikum, byli to zástupci majority,” řekl k požáru místostarosta Bruzl.

Reklama

Výběr článků

Načítám