Hlavní obsah

Policie rozehnala party na Špičáku, na agresivní opilce si musela přivolat posily

Právo, pab

Policisté rozehnali v pátek večer bujarou party více než deseti lidí v penzionu a pizzerii U Michala na šumavském Špičáku. Na místo přijela nejprve jedna hlídka, která ale nakonec musela přivolat posily kvůli stoupající agresivitě podnapilých hostů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Kolem 22. hodiny jsme na lince 158 přijali oznámení o porušení opatření nouzového stavu. V restauračním zařízení se nacházelo celkem 12 lidí, kteří nepoužívali ochranné prostředky, konzumovali alkoholické nápoje a pokrmy,“ uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Mládež na Rokycansku opékala buřty, zasáhla policie

Krimi

Protože po příjezdu hlídky se někteří přítomní pokusili utéci a další začali policisty po výzvě ke kontrole dokladů slovně napadat, dorazili na místo podle Ladmanové další policisté.

„Všem přítomným kolegové provedli dechovou zkoušku s výsledkem od 0,65 do 2,65 promile alkoholu a vyzvali je k opuštění restaurace. Případ bude předán ke správnímu řízení,“ dodala Ladmanová.

Podle zjištění Práva se jednalo o hosty z Plzeňska a Tachovska, kteří o víkendu vyrazili na hory. „Nechce se mi o tom mluvit,“ reagoval na dotaz Práva Milan Funěk, který je na webových stránkách podniku uveden jako kontaktní osoba.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám