Hlavní obsah

Policie obvinila muže ze znásilnění pěti dětí v pražském parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned z několika sexuálních deliktů obvinili pražští kriminalisté muže, kterého podezírají ze zneužití pěti dětí. Podezřelého, po kterém policisté dříve pátrali, zachytily bezpečnostní kamery. K činu mělo dojít v parku na Vinohradech. Obviněný se podle policie přiznal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu v úterý informoval mluvčí policie Jan Daněk. „Kriminalisté muži sdělili obvinění ze znásilnění, pohlavního zneužití, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte,” sdělil mluvčí.

Policisté rovněž podali státnímu zastupitelství podnět, aby navrhlo vzetí obviněného do vazby, o čemž bude rozhodovat soud.

„Muž se v postavení podezřelého k činu přiznal,” upřesnil Daněk.

Policie zadržela podezřelého ze znásilnění pěti dětí v Praze

Krimi

Incident se stal na konci března v sadech Svatopluka Čecha na pražských Vinohradech nedaleko metra Jiřího z Poděbrad.

Výzvu k veřejnosti kvůli pátrání vyhlásila policie minulý týden v neděli a následující den se muže podařilo dohledat. Přispěly k tomu kamerové záznamy, informace od svědků a rovněž podezřelý se nakonec policii sám přihlásil, když se viděl v médiích.

Táborový vedoucí z Liberce podle policie znásilnil pět dětí. Za zneužívání byl trestán už dříve

Krimi

Mluvčí policie již dříve uvedl, že kriminalisté vyšetřují případ sexuálního zneužití pěti dětí ve věku od 7 do 11 let. Případ policie prověřuje jako znásilnění, za které hrozí až 12 let ve vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám