Hlavní obsah

Podvedl Limberského i Daridu, připravil je o miliony. Teď se vyhýbá vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatel Čeněk Pazderka (36), který mimo jiné připravil bývalé fotbalové reprezentanty Davida Limberského a Vladimíra Daridu o více než pět milionů korun, se vyhýbá spravedlnosti. Soudy ho už za to a další delikty poslaly na sedm let do vězení. Po Pazderkovi ale jako by se slehla zem. Policie po něm zatím neúspěšně pátrá už od loňského září.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž Čeněk Pazderka

Článek

„Vědomě se vyhýbá nástupu do vězení a ukrývá se na neznámém místě. Není vyloučeno, že v této trestné činnosti pokračuje,“ uvedl na policejním webu tiskový mluvčí Richard Hrdina.

Pazderka je v celostátním pátrání už od září, protože na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu na pět a půl roku. Ten dostal za vylákání deseti milionů z poškozeného pod záminkou nákupu luxusních aut.

Zneužil důvěřivosti Limberského a Daridy a připravil je o miliony. Soud mu potvrdil sedm let

Krimi

Víceméně podobně si počínal i v případě fotbalistů. Limberského nalákal ke spolupráci, která měla spočívat v tom, že fotbalista bude spolufinancovat nákup vozidel, která pak Pazderka výhodně prodá a společně se podělí o zisk. Ten ale Limberský nikdy neviděl, stejně jako svůj vklad.

V případě Daridy Pazderka fotbalistovi zprostředkoval prodej auta za milion, ale z utržených peněz mu vyplatil jen malou část a zbytek si nechal. Oba sportovci u soudu uvedli, že na ně Pazderka působil seriózně, důvěryhodně, a nebyl tak důvod, aby s ním do byznysu nešli.

„Chodil luxusně oblékaný, měl drahé hodinky, vypadal, že je úspěšný a že mu jde podnikání dobře,“ uvedl Limberský. „Jeho nabídka mi přišla zajímavá, tak jsem do toho šel. Věřil jsem mu, bral jsem ho jako kamaráda. Když se ozval, že potřebuje peníze na nějaké auto, tak jsem mu je prostě poslal. Víc jsem to neřešil,” doplnil fotbalista.

Fotbalista Limberský si ode mne půjčoval statisíce na hazard, tvrdí obžalovaný z podvodu

Krimi

Pazderka jakoukoliv vinu popíral a tvrdil, že si od něj Limberský musel půjčovat peníze, aby ukojil svou hráčskou vášeň. Podle Pazderky hrál každodenně automaty. To Limberský popřel a soudy Pazderkově tvrzení neuvěřily. I proto ho v prosinci poslal pražský vrchní soud na sedm let do vězení. Do něj ale zatím muž nenastoupil.

„Pokud máte informace o jeho pohybu, nebo víte, kde se ukrývá, volejte linku 158. Děkujeme,“ požádala policie veřejnost prostřednictvím mluvčího.

Reklama

Výběr článků

Načítám