Hlavní obsah

Podezřelého z napadení 90leté seniorky v metru zadrželi revizoři

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Revizoři pražského dopravního podniku zadrželi ve čtvrtek dopoledne v metru podezřelého z napadení 90leté ženy, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Sledovali ho několik stanic, a když chtěl vystoupit, zadrželi jej.

Měl na sobě stejné oblečení, mýlka vyloučena, řekl revizorVideo: Pavel Jaňurek, Novinky.cz, Policie ČR

 
Článek

Revizoři si muže, který byl podobný podezřelému, všimli ve stanici Veleslavín a začali ho sledovat.

„V metru se objevil hledaný muž, který podle záznamu ztloukl 90letou ženu. Já jsem ho poznal a kolegovi jsem řekl, že ho budeme sledovat, kam pojede. Zavolal jsem policii a navigoval jsem operačního, kam jede,“ řekl Novinkám revizor dopravního podniku.

Muž v metru napadl devadesátiletou seniorku. Chtěla si k němu přisednout

Krimi

Ve stanici Nemocnice Motol pak muže zadrželi do příjezdu policie, která podle jejich slov byla na místě během chvíle. „Policisté se podívali na video, měl na sobě stejné oblečení, takže mýlka vyloučena,“ doplnil revizor.

Policie vzápětí zadržení potvrdila. „Policisté omezili na osobní svobodě podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka z napadení seniorky v metru,” uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté odvádějí podezřelého muže

Pátrání po muži vyhlásila policie ve středu. Incident se stal minulou středu, kdy seniorka nastoupila do metra ve stanici Prosek. Chtěla si sednout, ale celé sedadlo zabíral ležící muž. Slušně ho požádala, aby jí uvolnil místo. Jeho reakce byla však nečekaná.

Mladík na pervitinu házel v Praze ze střechy beton. Jdu se zabít, řekl policii a omdlel

Krimi

Muž vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil. Jeden z cestujících ho pak povalil na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie. Nechal však v metru batoh s doklady, o který nechtěl přijít. Musel se pro něj proto vrátit a se soupravou odjel. Útočník se zvedl, nastoupil hned do dalšího metra a policii zmizel. Poškozenou museli ošetřit záchranáři, škoda na jejích brýlích byla vyčíslena na tři tisíce korun.

Policie vyzvala svědky napadení, aby si přihlásili na tísňovou linku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám