Hlavní obsah

Pod bagrem na Břeclavsku se zřítil opravovaný most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Převrácený na bok a v plamenech skončil ve čtvrtek dopoledne v Milovicích na Břeclavsku pásový bagr s upevněnou vrtnou soupravou. Zhruba šedesátitunový stroj vrtal piloty pro opravovaný most, původní konstrukce ale nejspíš nevydržela jeho hmotnost.

Most nevydržel tíhu bagruVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Byla to ohromná rána. Můžu být ráda, že byl zrovna otočený tím vrtákem na druhou stranu, protože mít tu konstrukci jinak, mám ho asi v baráku,“ popsala žena z nedalekého domu svůj zážitek.

Když vyšla před dům, viděla, jak převrácený stroj začíná hořet. Na místo proto vyrazili hasiči. Několika proudy vody plameny uhasili a přivolali i energetiky, aby se postarali o dráty rozvodné sítě, které padající stroj přetrhal.

Řidič prchal rychlostí přes 200 km/h. Policie použila zastavovací pás

Krimi

Hasiči museli ještě zlikvidovat únik asi dvaceti litrů oleje do výkopu pod mostem a z převráceného stroje přečerpali palivo. Zhruba za dvě hodny energetici obnovili přívod elektřiny do obce, to už na místě byli policisté a začali případ dokumentovat.

K příčině se zatím nechtěli vyjadřovat, bude se prověřovat.

Zloději na Břeclavsku ukradli chatku. Zůstal po ní jen nábytek

Krimi

„Most už je nejméně deset let ve špatném stavu. Bez ohledu na značky s maximální váhou osmnáct tun tady jezdila i čtyřicetitunová nákladní auta,“ uvedla k možným příčinám starostka Milovic Veronika Blanářová (nez).

Když se most konečně začal opravovat, práce stroje pro vrtání pilotů se mu stala osudnou.

Převrácená a poškozená vrtná konstrukce zatarasila silnici z Milovic do Lednice či Zaječí. Celkovou výši škody policisté teprve upřesňují.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Převrácený bagr na rozpadlém mostě v Milovicích.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Převrácený bagr na rozpadlém mostě v Milovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám