Hlavní obsah

Neznámý tyran střílí v Kopřivnici po kočkách

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Po člověku, který střílí na kočky v ulicích Kopřivnice, pátrá policie. Neznámý útočník už zranil minimálně jedno zvíře, které přišlo kvůli o nohu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pouštíme ho ven se vyvenčit. Před pár dny jsem ho kolem páté pustila a během půlhodinky byl zpět. A byl postřelený,“ potvrdila Právu majitelka zraněného kocoura.

Čím útočník jejího mazlíčka zranil, neví. „Na brokovnici to nevypadá, náboj se roztříštil,“ popsala s tím, že střela zlomila kocourovi pažní kost. Zraněné zvíře muselo podstoupit operační zákrok v Ostravě, kde mu však museli nohu uříznout.

Případem se už zabývá policie. „V pondělí jsme přijali oznámení o střelbě na kočku. Ta má po útoku střelné zranění, veterinář ji musel jedna nožku amputovat,“ potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Dodala, že případ šetří hospodářské oddělení Služby kriminální policie a vyšetřování jako týrání zvířat.

Na Vysočině našli otrávenou samici orla mořského

Krimi

Podle Viačkové má policie informace pouze o jednom střelném útoku na kočku. Nicméně mezi obyvateli Kopřivnice a uživateli sociálních sítí kolují informace, že nejde o ojedinělý případ. K útokům dochází v lokalitě okolo místního kostela směrem k restauraci Pod kaštany.

„My bydlíme za kostelem. Nevím, kdo to dělá, myslím však, že policie ho těžko dohledá. Minuly rok se to stalo i sousedce. Nedokážu pochopit, jak to někdo může udělat. Dost to bolí, vidět zvíře sténat bolestí,“ strachuje se o život postřeleného kocoura jeho majitelka.

Klisnu na Českobudějovicku někdo těžce poleptal žíravinou

Krimi

Za informace vedoucí k dopadení střelce slibují někteří lidé dokonce i odměnu. „Dám pět tisíc tomu, kdo předá na policii svědectví nebo důkazy vedoucí k dopadení pachatele. Nejde mi o lynč, ale o ta zvířata. Věřím, že to namotivuje všímat si okolí a ten dobrák dostane, co mu patří,“ napsala jedna ze členek diskuse na facebooku. Další slíbila přidat dalších 1500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám