Hlavní obsah

Klisnu na Českobudějovicku někdo těžce poleptal žíravinou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dehtáře

Vážné zranění způsobil neznámý pachatel na Českobudějovicku klisně ve volném výběhu. Zvíře má na krku hlubokou ránu po žíravině. Léčení zákeřného zranění bude podle veterináře náročné, případ vyšetřuje policie jako týrání zvířat.

Foto: Policie ČR

Klisna zraněná žíravinou na Českobudějovicku

Článek

Osmnáctiletá klisna utrpěla zranění u rybníka Dehtář na Českobudějovicku, podle kriminalistů během minulého či předminulého týdne. Zvíře mělo být s dalšími koňmi ve volném výběhu za ohradou.

Koně strádali na pastvě bez trávy a dostatku vody

Krimi

„Při krmení minulý čtvrtek objevili majitelé, že klisna má otevřenou ránu na krku o délce 15 cm, šířce 8 cm a hloubce několika centimetrů do živé tkáně. Veterinář zjistil, že nejde o žádné mechanické poranění, například o ohradník, ale že někdo koně polil žíravinou,” sdělil v pondělí mluvčí policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Zranění zvířete u obce Dehtáře vyšetřuje policie.

Podle něj jezdí na klisně obvykle dcera oznamovatelky případu, v minulých dnech ale koně nesedlala. Zvíře musel podle vyšetřovatelů někdo zranit ve venkovním výběhu během dne. Léčba zranění bude podle veterináře finančně náročná.

Muž v Olomouci brutálně zabil štěně, jeho družka zvíře našla v kontejneru

Krimi

„Kdokoliv by měl k případu nějaké informace nebo si v okolí ohrad všiml podezřelých osob, ať kontaktuje policisty na lince 158. Pachatel se také může 'pochlubit' na sociálních sítích. Případ je vyšetřován jako trestný čin týrání zvířat,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám