Hlavní obsah

Na Teplicku našli velké množství kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Policie v Ústeckém kraji zajistila ve čtvrtek balík s větším obsahem kokainu. Balíčky s drogou se měly objevit v dodávce v areálu firmy Fluorit v Sobědruhách na Teplicku, kde se zpracovávají nerostné suroviny.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na případ v pátek upozornil server Deník.cz s tím, že mělo jít o 250 kilogramů.

Mluvčí Národní protidrogové centrály (NPC) Barbora Kudláčková bez dalších podrobností uvedla, že policie vyšetřuje nález většího množství kokainu v Ústeckém kraji a na místě se provádějí úkony trestního řízení.

Nález zaznamenali podle Kudláčkové policisté ve čtvrtek, od krajského ředitelství si případ centrála převzala den poté.

„Nebudu specifikovat ani místo, ani konkrétní množství," uvedla Kudláčková.

V areálu firmy podle Deníku balík vyhodnotili jako podezřelou zásilku, protože obsah neodpovídal surovinám, které firma zpracovává. Přivolali policii, která zalarmovala záchranný systém. Na místo vyjeli kriminalisté, hasiči i pyrotechnik. Následný chemický rozbor rychlotestem ukázal na kokain.

Kokain v supermarketech je největší nález této drogy v historii Česka

Krimi

Pokud by v zásilce z Brazílie bylo skutečně 250 kilogramů kokainu, vyšla by jeho cena na černém trhu zhruba na čtvrt miliardy korun.

Zásilka kokainu se v Česku našla rovněž již počátkem června v několika českých supermarketech v bednách s banány, jednalo se o 840 kilogramů kokainu, což byla podle dostupných údajů největší zadržená zásilka kokainu v ČR.

Kokain v banánech prošel přes Hamburk, řekl šéf protidrogové centrály

Stalo se

Droga pocházela zřejmě z Kolumbie. Prodejcům by takové množství kokainu vydělalo na černém trhu přes dvě miliardy korun.

Známý je také případ ze supermarketu v pražské Zbraslavi, kde v dubnu 2015 našli skladníci v krabici mezi banány zhruba metrák kokainu.

Následující vyšetřování přineslo zmapování důležitých tras lodí, kudy tehdy kokain proudil z Jižní Ameriky také do jiných evropských zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám