Hlavní obsah

V supermarketech na Jičínsku a Rychnovsku našli kokain za dvě miliardy

Jičín
Aktualizováno

Ve dvou supermarketech v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou našli zaměstnanci bedny s bílým práškem. Podle policie jde o 840 kilogramů kokainu za dvě miliardy korun. Distributoři zřejmě udělali chybu při dovozu.

Policisté hledají ve skladě na pomezí Prahy a středních Čech další kokainVideo: Policie ČR

 
Článek

„Lisované kostky kokainu, v krabicích od banánů, nalezli odpoledne pracovníci supermarketu v Jičíně a Rychnově nad Kněžnou. Kriminalisté zjistili, že zboží stejné šarže bylo distribuováno na několik dalších míst v ČR,“ uvedla policie. Policisté podle informací aktu.cz kontrolovali například  sklad v Modleticích u Prahy.

Česká televize uvedla, že zásilka přijela do ČR přes Hamburk z Kolumbie v bednách od banánů. Uvnitř se nacházel bílý slisovaný prášek.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy

V Jičíně našli bílou látku v 36 bednách, v Rychnově nad Kněžnou v 60 bednách. Celkem jde o 840 kilogramů, prvotní odhad byl půl tuny.

Ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych řekl, že jde o 80procentní kokain, což je vysoce kvalitní zásilka. Policie uvedla, že při ceně 3000 Kč za gram by droga na černém trhu mohla mít hodnotu až dvě miliardy korun.

Foto: aktu.cz

Policejní kontrola ve skladech v Modleticích

Frydrych Novinkám doplnil, že policisté již prohledali několik dalších míst, například sklad na pomezí Prahy a středních Čech nebo v Olomouckém kraji. Zatím nenašli žádné další drogy, akce ale před šestou hodinou večer nebyla ukončena.

Kriminalisté již se zahraničními kolegy mapují cestu nákladu přes přístav v Hamburku.

Foto: Policie ČR

Nalezené drogy v krabicích od banánů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám