Hlavní obsah

Muže obviněného ze surového bití seniorky v metru poslal soud do vazby, hrozí mu dva roky

Praha

Muže podezřelého z útoku na seniorku v pražském metru obvinila policie z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až dva roky vězení. Informoval o tom v pátek mluvčí policie Richard Hrdina.

Měl stejné oblečení, mýlka vyloučena, řekl revizor k sledování útočníka z metraVideo: Pavel Jaňurek, Novinky.cz, Policie ČR

 
Článek

„Na základě dalšího šetření kriminalisté rozšířili právní kvalifikaci o další trestný čin ublížení na zdraví,” sdělil mluvčí a znovu požádal o to, aby se policii ozvali svědci napadení.

Podezřelý měl minulý týden zaútočit na Proseku na 90letou ženu, která špatně vidí a pohybuje se o holi. Bil ji do obličeje, když ho požádala o uvolnění sedadla.

Policie o napadení informovala ve středu. Podezřelého zadržela ve čtvrtek ráno v Praze 5 na základě informací od revizora dopravního podniku. Ten útočníka poznal na videozáznamu, který policie zveřejnila.

Spadla vám peněženka, zmátl zloděj ženu v metru

Krimi

„Do současné chvíle se nepřihlásil žádný ze svědků události. Z tohoto důvodu znovu žádáme veřejnost, pokud jste tento incident viděli, kontaktujte prosím linku 158,” dodal v pátek Hrdina.

Seniorka si chtěla minulý týden ve středu v soupravě metra ve stanici Prosek sednout na sedadlo, na kterém muž ležel a celé ho zabíral. Když ji napadl, zastali se jí další cestující. Útočníka se jim sice zadržet nepodařilo, kamera ve stanici ale zachytila jeho tvář.

Muž otevřel kopem dveře pražského metra, letěly na lidi

Krimi

Ženu kvůli zranění v obličeji ošetřili zdravotničtí záchranáři. Útočník jí také poškodil brýle, škoda je více než 3000 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám