Hlavní obsah

Dívka místo karantény běhala po ulici v Praze opilá se zvýšenou teplotou

Novinky, kub
Praha

Devatenáctiletou dívku museli záchranáři ve středu večer přepravit do nemocnice poté, kdy ji v Praze našli strážníci, jak běhá opilá po silnici. Ukázalo se, že měla být v karanténě kvůli nouzovým opatřením stran pandemie koronaviru. Dívka byla navíc opilá a měla zvýšenou teplotu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlídka městské policie dorazila na místo na základě oznámení na tísňovou linku, podle kterého se měla u stanice metra Ládví pohybovat na silnici žena jen v tričku a bez roušky.

„Strážníci nalezli zjevně podnapilou ženu bez zakrytých dýchacích cest, která běhala ve vozovce. Na výzvy strážníků nereagovala, chovala se agresivně a snažila se je napadnout. Hlídce se podařilo jí zklidnit až pomocí donucovacích prostředků,“ popsala ve čtvrtek mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Pokoutní prodejci nabízeli v Praze stovky respirátorů nejvyšší třídy

Krimi

Dívku si pak převzala státní policie, na jejíž služebně zadržená nadýchala 2,31 promile alkoholu. Záchranka ji přepravila do nemocnice, kde dívka podle mluvčí uvedla, že jí byla uložena karanténa a má horečku.

Bacha, roznáší koronavirus, tvrdila na Facebooku žena o sokyni. Hrozí jí vězení

Krimi

„Lékař ženě skutečně naměřil teplotu 37,5 st. Celsia. Na základě těchto skutečností jí byly na místě odebrány vzorky za účelem provedení testu,“ dodala Seifertová.

Proč přesně musela dívka dříve do karantény, policie nesdělila, rovněž není zatím zřejmé, zda je nakažena koronavirem. Případem se dále zabývá policie.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám