Hlavní obsah

Spadla vám peněženka, zmátl zloděj ženu v metru

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie vyšetřuje krádež hotovosti ve stanici pražského metra. Obětí se stala žena, které zloděj prošacoval peněženku. Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera. Muž pak ženu oslovil s tím, že jí spadla peněženka, ta však podle její výpovědi byla prázdná.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyšetřuje krádež v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se stala počátkem prosince ve vestibulu metra stanice Jiřího z Poděbrad. Policie dosud marně pátrá po pachateli, obrací se proto nyní na veřejnost s žádostí o pomoc. „Podezřelý využil nepozornosti ženy, která jela po eskalátoru, a v nestřeženém okamžiku jí odcizil peníze z batohu, který měla na zádech,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„V souvislosti s tímto případem policisté zajistili kamerové záznamy, kde jde vidět podezřelý muž,“ uvedla mluvčí.

Ženě zmizely z peněženky dva tisíce korun. Zloděj jí podle kriminalistů vyndal z batohu peněženku, ze které vzal peníze, pak pouzdro hodil na eskalátory, načež na jejich konci ženu oslovil s tím, že jí asi něco spadlo. Na záběrech je patrné, že měla rozepnutý batoh.

Zloděj bil a šacoval staříka v pražském metru, lidé přihlíželi

Krimi

„Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím linku 158,“ dodala Siřišťová s tím, že policie případ vyšetřuje jako krádež, za což hrozí až dvouleté vězení.

Na záběrech kamery jsou ještě vidět pod eskalátory v nezvyklé pozici dva mladíci, kteří podle mluvčí nemají s případem nic společného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám