Hlavní obsah

Muž v metru napadl devadesátiletou seniorku. Chtěla si k němu přisednout

Praha

V metru minulý týden neznámý muž napadl devadesátiletou ženu, která špatně vidí a pohybuje se o holi. Bil ji do obličeje, když ho požádala o uvolnění sedadla. Další cestující se seniorky zastali, útočníka se jim ale zadržet nepodařilo. Muže hledá policie, zveřejnila video, na kterém je vidět jeho tvář.

Podezřelý z napadení seniorkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Seniorka nastoupila minulou středu do metra ve stanici Prosek. Chtěla si sednout, ale celé sedadlo zabíral ležící muž. Slušně ho požádala, aby jí uvolnil místo. Jeho reakce byla však nečekaná.

Mladík strčil v Praze muže pod metro, dostal 3,5 roku

Krimi

„Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil. Jeden z cestujících ho pak svalil na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Pražské metro zastavil pád muže pod soupravu na Hlavním nádraží

Krimi

Zachránce však nechal v metru batoh s doklady, o který nechtěl přijít. Musel se pro něj proto vrátit a se soupravou odjel. Útočník nastoupil hned do dalšího metra a policii zmizel. Poškozenou museli ošetřit záchranáři, škoda na jejích brýlích byla vyčíslena na tři tisíce.

„Jestli někdo muže na záběrech poznává, ať se ozve na linku 158. Prosíme, ať se ozvou i svědci incidentu. Někteří si událost natáčeli na telefon, což by prověřování případu mohlo pomoci,“ požádal Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

Foto: Policie ČR

Cestující útočníka zpacifikoval na peronu metra

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám