Hlavní obsah

Mrtvou holčičku našli v pračce, zmatenou matku na půdě, řekla svědkyně o tragédii v Přerově

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V pračce nalezli policisté tělíčko tříleté holčičky, z jejíž vraždy je obžalovaná její matka Alena G. Vyplynulo to v úterý z výpovědí svědků před senátem olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě. Ten se případem zabývá od pondělí.

Soud s matkou obžalovanou z vraždy dceryVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Třiadvacetileté ženě hrozí za brutální čin, který podle obžaloby spáchala pod vlivem pervitinu loni v srpnu, 15 až 20 let za mřížemi nebo výjimečný trest.

Pátrání po dívence se rozjelo poté, co policisté její zmatenou matku zadrželi na půdě sousedního domu, po kterém pobíhala ve spodním prádle, a odvezli ji do psychiatrické léčebny v Kroměříži.

„Viděla jsem z kuchyně, jak honili nějakou ženu. Ta vběhla do chodby našeho domu, utíkala po schodech nahoru a vždycky bouchla do dveří, jako by chtěla, aby jí někdo otevřel. To už jsem viděla přes kukátko dveří bytu. Volala, lidi, pomozte mi, udělala jsem p*čovinu,“ uvedla jedna ze svědkyň.

Tříletou dceru rdousila kabelem a ubodala nůžkami. Po pervitinu na mě sáhl satan, řekla

Krimi

Dvě sestřenice otce zavražděné dívenky byly v osudný den doma. „Přišli k nám s tím, že se hledá malá, že Alenu odvezli... Později mi už řekli, že je mrtvá, že ji našli mezi tričky v pračce,“ vypověděla u soudu starší z nich, která holčičku často hlídávala.

„Bylo to několikrát týdně. Její máma tvrdila, že si pořád musela něco vyřizovat,“ uvedla žena s tím, že naposledy ji viděla čtrnáct dnů před vraždou. „Nevyzvedla si ji však, kdy měla, prý usnula. Přivedla jsem ji k ní sama na druhý den. Byla oteklá, roztřepaná, měla kruhy pod očima, asi byla pod vlivem drog,“ dodala sestřenice.

Ona, ale ani další příbuzná, ale neměly tušení, že Alena G. v té době drogy zase bere. „Užívala je, když se však narodila malá, přestala. Byla úplně normální, říkala, že si občas dá jen trávu, ale nebere ji prý pravidelně. O malou se starala dobře, měla ji ráda, dělala pro ni všechno, co potřebovala,“ tvrdila mladší ze sestřenic.

Mladá matka zavraždila tříletou dceru, škrtila ji kabelem od pračky, tvrdí policie

Krimi

V podobném duchu hovořila u soudu i teta obžalované. „Výchovu zvládala, žádný problém. Nic nenasvědčovalo tomu, že by jí chtěla ublížit. Dva měsíce před tragédií ale začala být jiná. Myslím, že na ni měl špatný vliv její nový přítel. Nikdy jsem ho sice neviděla, ale vím, že užíval drogy. Od doby, co byla s ním, se už nesmála, na všechno měla jiné názory než předtím a myslím, že znovu je začala brát, byť to nikdy nepřiznala,“ konstatovala.

Tragédie se stala loni 14. srpna v jednom z přerovských bytů. Děvčátko podle obžaloby žena bila, rdousila i bodala po předchozím požití pervitinu. Zasypala ho mimo jiné údery pěstí, mlátila ho také tupým předmětem do obličeje a hlavy, škrtila elektrickým kabelem a nejméně šestnáctkrát ho bodla nůžkami do krku.

Jednání u olomouckého krajského soudu bude pokračovat ve středu. Vyslechnuti budou další svědci, například přítel obžalované, který jí měl v inkriminovaný den nitrožilně aplikovat pervitin, a také soudní znalci z oboru psychologie a psychiatrie. Padnout by mohl i rozsudek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám