Hlavní obsah

Mladá matka zavraždila tříletou dceru, škrtila ji kabelem od pračky, tvrdí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Kriminalisté navrhli v těchto dnech obžalovat z vraždy 23letou ženu z Přerova, která má podle nich na svědomí smrt své tříleté dcery. K činu, který ve městě vzbudil značnou pozornost, došlo loni v srpnu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Spis s návrhem obžaloby již kriminalisté předali státnímu zastupitelství,“ řekl Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Tragédie se odehrála loni 14. srpna v jednom bytě na Purkyňově ulici. Obyvatele domu upoutalo zmatené chování matky dítěte.

„Ráno pobíhala po sklepě, byla celá špinavá, pravděpodobně od krve, a křičela něco o satanovi. Pak přijeli policisté,“ uvedla jedna z obyvatelek.

Tříletou holčičku v Přerově podle policie surově zavraždila její matka

Krimi

Jak už dříve uvedl šéf krajské kriminálky Jan Lisický, matka na dítě zaútočila několika způsoby. Jednalo se například o údery, škrcení rukama i kabelem od pračky a bodání. Policisté označují případ za jeden z nejtragičtějších v regionu, ti, kteří byli na místě činu, jej pak označují za jeden z nejhorších v jejich dosavadní kariéře.

Motiv jednání ženy dosud není zřejmý, o svou dceru se prý vzorně starala od jejího narození. Podle Lisického však byla v minulosti uživatelkou drog.

Případ mohli kriminalisté uzavřít až poté, co obdrželi výsledky znaleckých posudků, které měly dát odpověď mimo jiné na to, zda byla či nebyla žena v době útoku příčetná. Hejtman uvedl, že podle znaleckých posudků je žena za své činy zodpovědná.

Vyšetřování vraždy dítěte nepokročilo. Podle svědkyně matka křičela něco o satanovi

Krimi

Žena byla obviněna již týden po činu, nyní ji kriminalisté navrhují obžalovat z vraždy spáchané zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Hrozí jí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Žena je ve vazbě. Dosud na svém kontě neměla žádný kriminální delikt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám