Hlavní obsah

Na oslavě dvacetin si Britka zatančila s kamarádem z dětství. Cestou domů ji znásilnil a zabil

Novinky,
Birmingham

Ze znásilnění a vraždy své kamarádky z dětství Keeley Bunkerové byl ve středu ve Velké Británii uznán vinným Wesley Streete. Večer 19. září 2019 si zatančili a on ji pak doprovázel z Birminghamu domů do Tamworthu, aby se jí nic nestalo. Sám čtyřikrát změnil výpověď, napřed tvrdil, že ji nechal jít domů samotnou, ale u soudu tvrdil, že ji zabil náhodou při sexu, se kterým souhlasila.

Foto: Profimedia.cz

Wesley Street byl uznán vinným z vraždy a znásilnění.

Článek

Bunkerová šla oslavit své dvacetiny na koncert. Cestou domů se její parta zastavila v nočním klubu Snobs, kde se podle domluvy sešli se Streetem. Ona pak kamarádům řekla, že Streeteovi věří, že ji doprovodí bezpečně domů.

Dívka však domů nedorazila a další večer bylo zahájeno pátrání. Streete uvedl, že nechal jít Bunkerovou domů samotnou. Policie s ním pak projela trasu, kterou šli spolu. Když policisté zabavili Streeteovi telefon, řekl jim: „Cítím se, jako byste vinili mě.“

Hned v první den pátrání našel tělo nebohé Bunkerové její strýc Jason Brown, který byl součástí skupiny prohledávající park u telefonní budky, kde se Streete podle své výpovědi s dívkou rozloučil.

Foto: Profimedia.cz

Keeley Bunkerová (v oranžovém) zachycená při vstupu do klubu Snobs

Zabil jsem ji omylem, tvrdil policistům

Našel ji se staženými kalhotkami. Posmrtné ohledání ukázalo, že byla uškrcena. Na jejím těle se našla Streeteova DNA. Krátce poté byl Streete vzat do vazby a začal postupně měnit svou výpověď, což zdůvodňoval tím, že byl vyděšený a cítil se trapně, když ji zabil při sexu, který podle něj začal flirtováním v parku.

„Dal jsem jí paže kolem krku a omylem ji zabil,“ řekl vyšetřovatelům, přičemž uvedl, že spolu měli pohlavní styk. Dodal, že když tělo Bunkerové ochablo, zpanikařil. Tělo hodil do jezírka, zakryl je a šel se domů vyspat. Na místo se několikrát vrátil a tělo zakrýval dalšími a dalšími větvemi.

Proti této výpovědi ale svědčily stopy na těle oběti. Na krku byly vidět škrábance od toho, jak se dívka pokoušela ze sevření vyprostit. Žalobce Jacob Hallam dodal, že proti Streeteovi svědčily výpovědi dalších dívek a žen, které též sexuálně napadl, většinou šlo o jeho kamarádky a známé: „Dohromady to ukázalo, že obviněný měl dlouhodobě sex s mladými ženami bez jejich souhlasu.“

Foto: Profimedia.cz

Wesley Streete byl uznán vinným z vraždy a znásilnění.

Jedna z žen vypověděla, že to, co se stalo Bunkerové, jí dodalo odvahy vypovídat o tom, jak byla napadena ona sama.

Inspektorka Cheryl Hannanová, která vedla vyšetřování, uvedla, že Streete byl „záludný a manipulativní“. „Je zřejmé, že mu Keeley natolik důvěřovala, že ho nechala, aby ji ten večer doprovodil domů. On ji napadl, znásilnil a zavraždil,“ doplnila inspektorka. Zmínila, že lhal policii, rodině oběti i jejím kamarádům, že dívka „je v bezpečí a v pořádku“.

Reklama

Výběr článků

Načítám