Hlavní obsah

Mladá žena v Brně balancovala za zábradlím mostu 15 metrů nad zemí, strážníci šli nenápadně

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Mladou ženu balancující na mostě zachraňovali o víkendu strážníci v Brně. Žena překonala zábradlí, usadila se na okraji mostu, popíjela tvrdý alkohol a kymácela se. O zákroku strážníků do poslední chvíle nevěděla, hlídky se k ní přibližovaly nenápadně. Zdravotníci pak ženu přepravili k psychiatrickému vyšetření. Podobný zásah mají za sebou také policisté v Praze, obě záchrany zaznamenaly kamery.

Strážníci zachránili ženu na hraně mostuVideo: MP Brno

 
Článek

Zásah se odehrál v noci na sobotu. Žena se objevila za zábradlím mostu nad Ostravskou ulicí, kde si jí všimla hlídka městské policie.

„Zhruba v patnáctimetrové výšce upíjela z láhve tvrdého alkoholu a na římse se kymácivě pohybovala dopředu a dozadu. Přes operační středisko si strážníci přivolali další hlídku a se zhasnutými světly i majáky zastavili opodál,” popsal ve středu zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Čumíte, co každý má, obořila se na strážníky žena přistižená s čokoládou

Krimi

Věk ženy městská policie neupřesnila, mluvčí hovořil pouze o mladé ženě. Na mostě podle Ghanema neměla o strážnících poblíž tušení, protože jí v rozhledu bránila kapuce.

„Strážníci tedy počkali na chvíli, kdy okolo projede auto, a neslyšně se k ní přiblížili. Jeden z nich ji skrz příčky bleskově chytil za ramena a zafixoval ji u zábradlí, zatímco jeho kolega překážku přelezl a zbylí dva se pro ženu nahnuli a pomáhali ji dostat vrchem do bezpečí,” uvedl mluvčí.

Muž v pyžamu rozbíjel kladivem skla aut v Brně. Měl nutkání

Krimi

Žena měla vzhledem k opilosti potíže udržet rovnováhu, strážníci ji proto podpírali. „Svěřila se, že má psychické potíže, celou noc chodila po Brně a popíjela alkohol. Při orientační zkoušce nadýchala 1,12 promile,” zmínil Ghanem.

Kvůli neutěšenému psychickému stavu zdravotníci ženu odvezli na vyšetření do psychiatrické nemocnice.

Muž v okně v Nuslích

K podobnému případu vyjížděli také v neděli policisté v Praze v Nuslích, kam je přivolala přes tísňovou linku žena, jejíž manžel s agresivní psychózou fyzicky napadal členy rodiny.

Záchrana muže v okně v NuslíchVideo: Policie ČR

Hlídka v bytě ve 4. patře našla muže stojícího v okně s hrnkem kávy v ruce. Snahy o komunikaci s ním byly podle mluvčí policie Violety Siřišťové marné. „Jelikož hrozilo nebezpečí, že z okna vypadne nebo vyskočí, využil jeden z policistů situace, chytl muže za pas a stáhl ho z parapetu do bytu,” sdělila ve středu mluvčí.

„Kolegové psychicky nemocného do příjezdu lékařské péče uklidňovali a následně ho spolu se záchranáři převezli do psychiatrické léčebny,” dodala Siřišťová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám