Hlavní obsah

Tramvaj v Brně odjela se studentem, který vykládal kufry na refýž

Novinky, kub
Brno

Zprvu jako záhada, za kterou ale může také číhat nebezpečí třeba v podobě bomby, vypadaly kufry na jedné z tramvajových zastávek v Brně. Měl je tam nechat muž, který pak nastoupil zpátky a odjel. Alespoň tak viděl situaci svědek, který přivolal městskou policii. Co se skutečně stalo, doložily záznamy bezpečnostních kamer.

Foto: Mapy.cz

Tramvajová zastávka Nové sady v Brně

Článek

Městské policii se ozval ve středu večer na tísňovou linku svědek, který viděl na zastávce tramvají Nové sady neznámého muže, jak vystoupil z tramvaje, položil dva kufry na ostrůvek a tramvají zase odjel.

„Uvedl tím do rozpaků mladý indický pár, který na zastávce s kufry osaměl a cítil za ně zodpovědnost. Dvojici tedy pomohl kolemjdoucí, jenž se obrátil na strážníky,” informoval ve čtvrtek o případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Kombajnér jel ze žní na Prostějovsku, i se strojem zabloudil v Brně

Krimi

Záznamy bezpečnostních kamer se pak ukázaly jako důkazy, ze kterých bylo možné vyvodit, jak to bylo doopravdy. „Cestující si své kufry vynesl z tramvaje a do vozidla se vzápětí vrátil pro další tašky. Měl je ale příliš daleko od dveří, a tak řidič nemohl předjímat jeho záměr, zavřel dveře a odjel k hlavnímu nádraží,” vysvětlil mluvčí. Záznamy kamer strážníci nezveřejnili.

V dohledovém centru na nahrávkách našli také přímo okamžik, kdy majitel kufrů vystoupil v Nádražní ulici a chvíli tam postával, načež se po krátkém váhání vydal zpátky k Novým sadům, kam už ale nedošel.

Zdrogovaný muž doloval v Brně baterii z auta, sledovala ho kamera

Krimi

„Strážníci po cizinci pátrali podle fotografií z dokladů, nikde v okolí už se ovšem nepohyboval. Nakonec se jim podařilo zjistit, že jde o afrického vysokoškolského studenta. Na univerzitě se strážníci od zaměstnanců dozvěděli, že bydlí v jednom z brněnských hotelů,” upřesnil Ghanem.

Zahraničního studenta tam strážníci našli v jeho pokoji už v domácím oblečení a smířeného se ztrátou zavazadel.

Prokleju tě do morku kostí, poznáš středověk, ječela žena na strážníka v Brně

Krimi

„Poznamenal, že cestou zpět ke svým kufrům zabloudil a postupně se smiřoval s tím, že už se s nimi neshledá. Strážníkům několikrát poděkoval a oni mu na rozloučenou vysvětlili, na které tísňové linky se může v podobných situacích obracet,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám