Hlavní obsah

Muž odpálil v noci v centru Brna ohňostroj. Strážníci ho po „čau” zmizet nenechali

– Brno
Právo, mh

Zvláštním způsobem na sebe při porušení vládních nařízení upozornil 38letý muž v centru Brna. Těsně před sobotní půlnocí se postavil s krabicí plnou zábavní pyrotechniky do středu tramvajového pásu v ulici Cejl, přezdívané někdy brněnský Bronx, a odpálil ji. Na místo v tu chvíli přijela hlídka městská policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž spustil ohňostroj před strážníkyVideo: MP Brno

 
Článek

Autohlídka se strážníky právě přijížděla na místo, když ji přivítal barevný ohňostroj.

„Muž rychlým krokem odešel na chodník, kde ho strážníci vyzvali k předložení dokladů. Na to jim odvětil slovem 'čau' a chtěl se kvapně vzdálit. Hlídka mu však zastoupila cestu a upozornila ho, že je podezřelý z několika přestupků,“ popsal v pondělí situaci mluvčí městské police Jakub Ghanem.

Tramvaj v Brně odjela se studentem, který vykládal kufry na refýž

Krimi

Jestli hlídka projížděla místem souhrou okolností, nebo byla prověřit oznámení směřující na muže s pyrotechnikou, strážníci neupřesnili.

Muž kromě porušení zákazu nočního vycházení nedbal ani na ustanovení městské vyhlášky o pyrotechnice a jejím přesně vymezeném použití, kam jeho prezentace rozhodně nepatří, a je také podezřelý z rušení nočního klidu.

Muž se na Štědrý den zřítil v Brně ze srázu, do prvního svátku sténal v křoví

Krimi

Kromě toho si při rozhovoru s hlídkou nechránil dýchací cesty. Strážníkům řekl, že roušku u sebe nemá. „Případem se bude zabývat správní orgán,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám