Hlavní obsah

Přísahal jsem jí věrnost až za hrob, hájil se muž. Za ubití manželky mu soud potvrdil 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za brutální umlácení manželky k smrti jde 34letý muž na 14 let do vězení. Rozhodl o tom ve středu pražský vrchní soud, který zamítl mužovo odvolání. Odsouzený od počátku trvá na své nevině. Tvrdí, že si nic nepamatuje, ale že to určitě nebyl on, kdo ženu takovým způsobem zbil. Únorový verdikt Krajského soudu v Praze je tak pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí obžalovaného k souduVideo: Novinky

 
Článek

„Máme za naprosto jednoznačně prokázané, že poškozená utrpěla zranění, která vedla k její smrti a že je způsobil pan obžalovaný. Nikdo jiný je způsobit nemohl,“ odmítl odvolání obžalovaného předseda odvolacího soudu Jiří Lněnička.

„Je naprosto absurdní, aby zranění způsoboval svědek za přítomnosti obžalovaného,“ zamítl soudce teorii obhajoby o třetí osobě.

Trest 14 let za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti je v horní polovině trestní sazby, podle odvolacího soudu ale není vůbec nepřiměřeně přísný. „Obžalovaný byl opakovaně trestán, mimo jiné pro násilnou trestnou činnost,“ doplnil soudce s tím, že muž se trestné činnosti dopustil v podmínce.

Dceru mi mrzačil tři roky, řekl o obžalovaném otec umlácené ženy

Krimi

Obhájce obžalovaného v podaném odvolání vytýkal Krajskému soudu v Praze, který případ projednával v zimě, údajně tendenční a nedostatečné hodnocení důkazů. Žádal únorový verdikt zrušit a vrátit případ k doplnění dokazování.

„Žádám, abyste rozhodli, že jsem opravdu nevinnej. Miloval jsem ji z celého srdce, přísahal jsem jí u oltáře lásku a věrnost až za hrob,“ šel ještě dále v závěrečné řeči obžalovaný s tím, že neměl žádný důvod manželce ublížit a že ji i nadále miluje.

„Já ani ničeho nebyl schopnej, po čtrnácti pivech, nalil jsem si čtyři panáky, do toho jsem si zakouřil trávu. Kdybych to udělal, tak bych měl aspoň omlácený ruce, měl bych na nich krev. Probudil jsem se až ráno a našel jsem ji tam ležet v koupelně,“ dodal.

Muž má podle verdiktu také pozůstalým zaplatit celkem čtyři miliony korun jako odškodné.

Asi upadla v koupelně, hájí se muž obžalovaný z umlácení manželky k smrti

Krimi

Muž zabil svou manželku loni v červnu v ubytovně poblíž Kutné Hory. Brutálně ji zmlátil a způsobil jí četná poranění na týlu, na hlavě či na bradě. V podstatě ji mlátil hlava nehlava, až ji ubil k smrti.

Žena krvácela do mozku i do břicha. Přivolaní záchranáři už smrt neodvrátili. Záchranku přivolal soused, za nímž obžalovaný asi 40 minut po útoku přišel, že zraněnou ženu našel v koupelně. Obžalovaný tvrdil, že jemu samotnému z telefonu nešla rychlá pomoc zavolat.

Muž od začátku vinu popírá. Soudům tvrdil, že byl opilý a nic si nepamatuje, protože spal. Smrt manželky si prý vysvětlit nedokáže, nadhodil teorii, že si ji mohla způsobit sama. „Celé si to nedovedu vysvětlit. Mohla upadnout v koupelně, nevím, co se tam stalo,“ řekl na policii.

Něco takového ale vzhledem k povaze a rozsahu zranění vyloučili soudní znalci.

Podle svědků měli manželé divoký, násilný vztah. Žena prý od obžalovaného chtěla odejít, protože se ho bála. Kamarádce se svěřila, že jí obžalovaný vyhrožoval, že když se s ním rozejde nebo od něj uteče, tak že jí hodí kyselinu na obličej, aby si ji nikdo nevzal. Obžalovaný svou manželku údajně i škrtil před její dcerou.

„Nemůžu skousnout, že moji dceru mrzačil tři roky a mrzačil ji před mojí vnučkou. Bude mít doživotní trauma z toho, nemá důvěru k mladým lidem,“ uvedl v únoru u soudu otec oběti. „Jsem přesvědčen, že záchranku nechtěl volat, aby moje dcera nepřežila a nemohla proti němu tady dneska svědčit,“ dodal.

Muž dostal za ubití manželky k smrti 14 let. Záchranku jí prý nevolal, aby nesvědčila

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám