Hlavní obsah

Muž dostal za ubití manželky k smrti 14 let. Záchranku jí prý nevolal, aby nesvědčila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za umlácení manželky k smrti má strávit čtyřiatřicetiletý muž z Kutné hory čtrnáct let ve vězení. V pondělí o tom rozhodl Krajský soud v Praze, který muže uznal vinným z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Muž jakoukoliv vinu na její smrti popřel a tvrdil, že devětadvacetiletá manželka patrně uklouzla v koupelně. Na místě se proti rozsudku odvolal, případ bude řešit Vrchní soud v Praze.

Muž obžalovaný ze smrti své ženyVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

„Nemáme pochyb o tom, že to je obžalovaný, kdo poškozené způsobil smrtelná zranění,“ konstatovala předsedkyně senátu Alexandra Chrdleová s ohledem na provedené důkazy, které podle soudu hovoří proti obžalovanému. A jsou doplňovány dalšími důkazy, jako jsou svědecké výpovědi, listinné důkazy nebo odborná vyjádření.

Soud muži uložil trest v horní polovině trestní sazby, o dva roky přísnější, než navrhoval žalobce. Chrdleová výši trestu vysvětlila chováním obžalovaného či neprojevením lítosti. „To, co tu předvedl, nebereme jako účinnou lítost. Jestli někoho lituje, tak sám sebe,“ řekla soudkyně.

Muž má také zaplatit nezletilým dětem oběti a jejím rodičům celkem čtyři miliony korun jako odškodné.

Asi upadla v koupelně, hájí se muž obžalovaný z umlácení manželky k smrti

Krimi

Muž podle verdiktu napadl svou manželku loni v červnu v ubytovně poblíž Kutné Hory. Brutálně ji zmlátil a způsobil jí četná poranění na týlu, hlavě, bradě...v podstatě ji muž mlátil hlava nehlava, až ji ubil k smrti. Žena krvácela do mozku i do břicha. Přivolaní záchranáři už smrt neodvrátili. Záchranku přivolal soused, za nímž obžalovaný asi 40 minut po útoku přišel, že zraněnou ženu našel v koupelně. Obžalovaný tvrdil, že jemu samotnému z telefonu nešla rychlá pomoc zavolat.

Obžalovaný svou vinu od začátku popíral. Tvrdí, že byl opilý a nic si nepamatuje. „Celé si to nedovedu vysvětlit. Mohla upadnout v koupelně, nevím, co se tam stalo,“ řekl v přípravném řízení.

Jsem přesvědčen, že záchranku nechtěl volat, aby moje dcera nepřežila
otec oběti

„Jsem nervově zhroucený, strašně lituju, co se stalo mé manželce. Necítím na sobě vůbec žádnou vinu, jsem prostě nevinný,“ stál si za svým i ve své závěrečné řeči.

Státní zástupce byl ovšem jiného názoru a navrhoval pro něj trest kolem dvanácti let vězení. Obhájce obžalovaného v závěrečné řeči kontroval tím, že se dokazováním nijak nevyvrátila výpověď obžalovaného, a navíc není bez pochyb, že se vše událo tak, jak je popsáno v obžalobě. A proto svého klienta žádal obžaloby zprostit.

Dceru mi mrzačil tři roky, řekl o obžalovaném otec umlácené ženy

Krimi

Otec oběti je o vině obžalovaného přesvědčený. „Je to lhář, moji dceru mlátil na veřejnosti, mlátil ji před její dcerou. Nikdy neprojevil žádnou lítost. Já vím, že mou dceru zavraždil,“ řekl v závěrečné řeči. Obžalovaný podle něj nemá ani trošku chlapské hrdosti, aby se doznal, a místo toho se čin pokusil svést na jiné. „Tímto hrůzným činem obžalovaný sebral dětem doživotně jejich mámu,“ uzavřel otec, který také připomněl, že obžalovaný už byl jednou pro ublížení na zdraví souzen a byl šestkrát soudně trestán.

Podle otce oběti obžalovaný nevolal záchranku ihned schválně. „Jsem přesvědčen, že záchranku nechtěl volat, aby moje dcera nepřežila a nemohla proti němu tady dneska svědčit,“ řekl soudu.

Násilnou povahu vztahu obžalovaného a oběti dokreslovaly i výpovědi svědků. Podle její kamarádky se neustále hádali a prali. Žena od obžalovaného chtěla prý odejít, protože se ho bála. Kamarádce se svěřila, že jí obžalovaný vyhrožoval, že když se s ním rozejde nebo od něj uteče, tak že jí hodí kyselinu na obličej, aby si ji nikdo nevzal.

Reklama

Výběr článků

Načítám