Hlavní obsah

Kriminalisté v Liberci řeší smrt kocoura. Někdo ho vyvezl do 9. patra a vyhodil z okna

– Liberec
Právo, Michael Polák

Běžně se sice zabývají násilím na lidech, teď ale kriminalisté v Liberci prošetřují okolnosti, za kterých v prosinci, v předvečer Štědrého dne, utrpěl drastická zranění sedmiletý kocour Macík. V liberecké čtvrti Ruprechtice ho někdo vyhodil oknem z 9. patra paneláku. Podle majitele zvířete to udělali tři mladí lidé ve věku od 20 do 25 let.

Foto: Facebook Tomáše Špeciána

Kocour Macík

Článek

Kocoura našli lidé v zuboženém stavu ležet 23. prosince na trávě před panelákem. Nemohl se hýbat, ale ještě dýchal. „Z pusy mu tekla krev a žalostně naříkal,“ popsal majitel kocoura Tomáš Špecián. Okamžité vyšetření u veterináře odhalilo, že trpící zvíře má zlomenou páteř, a lékařka ho musela uspat.

Tržné rány, hlad i nemoci. Na Plzeňsku našli psy v otřesných podmínkách

Krimi

Majitel podal po vánočních svátcích trestní oznámení, policie podle něj zjistila, že kocourovi ublížili dva muži ve věku 20 až 25 let a jedna žena. „Ti dva gauneři unesli našeho kocoura, odvezli ho do 9. patra a tam ho předali té ženě, která měla doma psa staforda. Tam vznikla mela, kocour ženu poškrábal a někdo z těch tří bezbranného kocoura vyhodil z okna ven,“ popsal majitel zvířete.

Za týrání zvířat až milionové pokuty

Domácí

Podle mluvčího policie Vojtěcha Robovského se případem skutečně zabývá kriminálka. „Vzhledem k tomu, že nemůžeme vyloučit cizí zavinění, zahájili jsme ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ uvedl Robovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám