Hlavní obsah

Tržné rány, hlad i nemoci. Na Plzeňsku našli psy v otřesných podmínkách

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jako peklo na zemi popsali zvířecí záchranáři chov německých ovčáků v Malesicích u Plzně. Majitelka psů skončila v nemocnici a o zvířata se nikdo nestaral. Žili tak ve vlastních výkalech, o hladu, s nemocemi a různými zraněními. Z 26 psů jich již pět uhynulo, zbytek bojuje o život.

Foto: Dita Pullmanová

Zubožený německý ovčák z Malesic u Plzně

Článek

Podle Dity Pullmanové, zakladatelky spolku Dočasky De De, v jejichž péči skončili tři psi včetně nejzuboženější fenky Zairy, místo všechny přítomné naprosto šokovalo. „Na místě bylo nalezeno několik mrtvých psů, kteří zemřeli pravděpodobně následkem podvýživy, devastačních poranění z důvodu pokousání ve smečce, zanedbání a velmi otřesných podmínek,“ uvedla Pullmanová.

Žena z Hradce utýrala dva psy hlady a žízní

Krimi

Jedna fenka se pravděpodobně při pokusu o útěk hlavou zaklínila v konstrukci kotce a oběsila se či si zlomila vaz. Jak dlouho tam visela, nikdo neví. „Jeden pes zemřel po převozu na veterinu, po těle měl hnijící tržné rány, obrovské nekrózy zadní části těla, absolutně neskutečná, nijak neřešená poranění, ze kterých visely cáry hnijící kůže a masa,“ dodala Pullmanová.

Foto: Dita Pullmanová

Zubožený německý ovčák z Malesic u Plzně

Přeživší psi jsou podvyživení, s různě starými ranami po těle, hladoví a nesocializovaní. Na místě žili ve vlastních výkalech, nánosech bahna, v kotcích či na dvoře, celkem jich bylo odvezeno během dvou dní asi 21. Tři zamířili do spolku Dočasky De De a další si rozebraly jiné spolky a útulky, které se je budou snažit uzdravit a socializovat.

Policisté na Jesenicku zlikvidovali množírnu psů, v rodinném domě jich žilo 40

Krimi

Na sociálních sítích se již také organizuje sbírka na zubožené psy, jejichž léčba bude velmi nákladná. Sbírka se dá najít na Facebooku pod názvem Plyšáci z Malešic – materiální a finanční pomoc, kde se zájemci dočtou, jak a čím pomoci.

Otřesný případ už řeší i policisté, kteří na místě udělali domovní prohlídku. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů týrání zvířat a zanedbání péče o zvíře z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová s tím, že nyní čekají na znalecké posudky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám