Hlavní obsah

Kamaráda škrtil tkaničkou a svrhl ho do kanálu, dostal 17 let

Novinky, bad
Praha

Sedmnáct let ve vězení si má podle Městského soudu v Praze odsedět Jan Bém (24), který podle spisu škrtil svého o pět let staršího kamaráda tkaničkou, poté hodil jeho tělo do kanálu a ukradl mu telefon, kartu a další věci. Bém se přiznal ke krádeži, vraždu ale u soudu odmítl. Na místě podal odvolání, a případ tak dostane na stůl pražský vrchní soud.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí obžalovaného Béma k souduVideo: Novinky

 
Článek

„Výpověď pana obžalovaného v hlavním líčení vyznívá nevěrohodně,“ uvedla soudkyně Hana Krestýnová. Podle ní v ní například chybějí detaily popisovaných skutečností. „Nebyl schopen popsat blíže klíčové okamžiky, v čem konkrétně měl spočívat jeho údajný hrozící útok a podobně,“ dodala soudkyně.

Bém se totiž na policii nejprve k činu přiznal, v hlavním líčení ale obrátil.

Pozůstalým má Bém zaplatit také celkem dva miliony korun jako nemajetkovou újmu.

V pražské čističce našli mrtvolu

Krimi

Bém podle verdiktu před rokem a půl popíjel se svým kamarádem (29) v baru v pražské Hostivaři. Po nějaké době se rozhodli, že se půjdou najíst do fastfoodu. Cestou ale Bém kamaráda poblíž Botiče bez zjevných příčin napadl a škrtil ho asi pět minut.

Slovák po chvíli upadl do bezvědomí, Bém mu prohledal bundu a vzal mu telefon a peněženku i s platební kartou. Bezvládné tělo pak podle žalobce odtáhl k nedalekému kanálu, otevřel ho a tělo do něj vhodil a odešel se najíst. Objevilo se až pět dní poté, v čističce odpadních vod na druhém konci Prahy.

Kamaráda škrtil tkaničkou, tělo hodil do kanálu v Praze

Krimi

Bém při hlavním líčení přiznal, že kamaráda okradl, že se na jeho pas pokoušel vybrat peníze (neseděla ale podoba, tak se mu to nepodařilo), i to, že mu vykradl byt. Jednoznačně ale odmítl, že by ho zavraždil, navíc se zištným motivem.

Poškozený ho měl údajně se sexuálním podtextem atakovat a Bém se prý bránil tím, že do něj strčil a odešel. Slovák pak prý upadl na zem, ale Bém se o něj nestaral a odešel. Po chvíli se ale údajně začal o kamarádův osud obávat, a tak se na místo vrátil, ale muž tam už nebyl, jen jeho bunda s osobními věcmi.

„Tato verze se z pohledu státního zástupce jeví jako neuvěřitelná,“ komentoval žalobce Vladimír Pazourek.

Mladíka, který měl známého škrtit tkaničkou a hodit do kanálu, chce policie obžalovat

Krimi

Pazourek měl Bémovu vinu za prokázanou a navrhoval pro něj trest mezi 15 a 17 roky. Na druhou stranu Bémův obhájce žádal svého klienta obžaloby z vraždy zprostit, mimo jiné se nechal slyšet, že „nelze vyloučit ani přirozenou smrt poškozeného“.

„Samozřejmě nesouhlasím s obžalobou, neudělal jsem ty skutky tak, jak jsou popsaný,“ prohlásil na závěr hlavního líčení Bém. „Pili jsme, měli jsme nějakej konflikt, víc si nepamatuju, ale určitě bych nebyl schopen někomu vědomě ublížit,“ dodal s tím, že mu je smrti kamaráda líto.

Na policii se nicméně Bém přiznal k tomu, že kamaráda škrtil a snažil se jeho těla zbavit. „Byl jsem v šoku. Chtěl jsem, aby už to nějak skončilo,“ vysvětlovat důvody rozporů ve výpovědích. Policisté mu údajně měli slíbit za přiznání i mnohem mírnější trest.

Známého měl škrtit tkaničkou a pak hodit do kanálu. U soudu přiznal vykradený byt

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám